Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plesom protiv kiše

Kiši i blatu usprkos - održani 26. repušnički susreti

'repusnica2_ruk_sis_220610'
Foto: ''
1/3
23.06.2010.
u 07:20

Nekoliko stotina posjetitelja uživalo je u nastupu kulturno-umjetničkih društava i domaćoj gastroponudi.

Hrabri i vrijedni Repušnjaci, unatoč kiši i blatu, organizirali su u nedjelju uz potporu kutinske Turističke zajednice 26. repušničke susrete u Parku prirode Lonjsko polje.

I po tako lošim vremenskim uvjetima Repušnički susreti zadržali su svoje čari i ljepotu, pa se okupilo nekoliko stotina posjetitelja. Već na ulasku u Lonjsko polje, nekoliko stotina metara južno od nadvožnjaka, posjetitelji repušničke priredbe morali su parkirati svoje automobile jer se njima nije moglo do Vrbačinca, lokacije gdje su bili postavljeni šatori i kućice za prodaju suvenira. Kako posjetitelji ne bi pješačili po blatu, angažirano je bilo desetak traktora s prikolicama koji su ih prevozili. Kao i ranijih godina, organizatori su priredili bogatu gastronomsku ponudu, koja je uključivala autohtona jela poput pečene ribe na rašljama, fiš-paprikaša, gulaša, graha s mesom te domaćeg moslavačkog vina. Ivanu i Marka iz Kutine najviše se dojmila priroda.

– Sve je netaknuto i tako spokojno. Bojali smo se kiše, no ipak je super, i ponuda hrane i pića, a i brojni sadržaji ovdje, tako da ne žalimo što smo se odlučili doći na susrete – rekao nam je taj mladi par.

Oni su, zajedno sa svima drugima, mogli jahati konje, pecati ribu, razgledati radove sa slikarske kolonije, uživati u izložbama ručnih radova i etno-zbirci obitelji Dobranić, te prezentaciji starih zanata i ribarskih alata ovog dijela Posavine i Moslavine.

Nezaobilazni dio Repušničkih susreta i ove je godine bio nastup folkloraša. Tradicionalne običaje i plesove predstavilo je šest moslavačkih kulturno-umjetničkih društava iz Gračenice, Donjeg i Gornjeg Osekova, Strušca i Husaina. Sve do 19 sati okupljene su zabavljali tamburaši predvođeni voditeljem Željkom Udinom.

Zaključak 26. repušničkih susreta je da su organizatori - Mjesni odbor, KUD, DVD Repušnica i NK Mladost - uložili uistinu velik trud kako bi se ta priredba održala i ove godine u Lonjskom polju, ali uza sve želje i napore, možda treba za sljedeću godinu promijeniti termin održavanja i pronaći rezervnu lokaciju, jer u uvjetima kakvi su bili ove nedjelje, repušnička priredba nije bila na očekivanoj razini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije