Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ucjenjivao ju

Kineska 'Jackie Kennedy' optužena za ubojstvo biznismena

Gu Kailai
Reuters/PIXSELL
26.07.2012.
u 15:13

Iako su vlasti prvotno priopćile da je ucjenjivača u smrt odvela pretjerana konzumacija alkohola, u travnju je objavljeno da je Heywood najvjerojatnije otrovan, a tragovi su istražitelje odveli pred kućni prag Boove žene

Gu Kailai, ženu osramoćenog kineskog političara Boa Xilaija, kineske vlasti optužile su za ubojstvo britanskog biznismena Neila Heywooda, piše BBC.

Supruga jednog od vodećih političara u zemlji, koju su tamošnji mediji prozivali kineskom ''Jackie Kennedy'', ubila je Heywooda prošle godine u studenom jer ju je ucjenjivao i tražio da mu plati pozamašnu količinu novca kako javnosti ne bi otkrio njezine tajne.

Iako su vlasti prvotno priopćile da je ucjenjivača u smrt odvela pretjerana konzumacija alkohola, u travnju je objavljeno da je Heywood najvjerojatnije otrovan, a tragovi su istražitelje odveli pred kućni prag Boove žene. Ta je informacija izazvala pravu senzaciju u kineskim, ali i svjetskim medijima, te ponovno osramotila supruga koji je samo mjesec dana prije toga zbog prijestupa izbačen iz Komunističke partije gdje je obnašao dužnost sekretara.

Pretpostavlja se da se Kailai odlučila na ubojstvo kada je Heywood od nje zatražio veću svotu novca te joj zaprijetio životom njezina sina. U trovanju joj je pomogao kućni sluga Zhang Xiaojun koji je također optužen za ubojstvo Britanca.

>>Gu Kailai ubila je biznismena otrovnim napitkom?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije