Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija istražuje

Gu Kailai ubila je biznismena otrovnim napitkom?

pavao
Foto: AFP
1/2
17.04.2012.
u 13:18

Kada je biznismen tražio veću proviziju od očekivane i zaprijetio da će odati njezinu tajnu, kineska \"Jackie Kennedy\" odlučila ga se riješiti

Još uvijek nije poznato koliku je količinu novca britanski biznismen Neil Haywood (41) na molbu Gu Kailai, supruge istaknutog kineskog političara Boa Xilaija koji je zbog povezanosti svoje supruge sa smrću biznismena ostao bez svih političkih funkcija, trebao prebaciti na off-shore račune i kako bi to učinio, ali čini se kako su istražitelji sigurni da je Gu Kailai odgovorna za njegovu smrt.

Prema neslužbenim informacijama, donosi Reuters, Kailai je zamolila Heywooda za uslugu, a kada je od nje zatražio postotak prebačenog novca veći nego što je kineska "Jackie Kennedy" prihvatila i kada joj je zaprijetio kako će podatke o njezinim transakcijama objaviti javnosti, Kailai ga se odlučila riješiti.

Istražitelji pretpostavljaju kako je 41-godišnji biznismen ubijen otrovanim napitkom u studenom prošle godine u Nanshan Lijing Holiday hotelu u okrugu Nan'an.

Mnogi smatraju kako je Nanshan Lijing Holiday hotel savršeno mjesto za ubojstvo jer je smješten u mirnom predjelu, nije luksuzan i nitko ne bi primijetio nešto sumnjivo.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:34 17.04.2012.

Ma sam se otrovao bedak Japan je obećao potporu protiv dužničke krize Japan može doprinijeti s 60 milijardi eura američkih dolara u međunarodni monetarni fond (MMF), Ministri financija G20 sastati če se kasnije ovog tjedna u Washingtonu i razgovarati oarati o tome dali če MMF-u rezerve biti dovoljno jaka da izdrži kako bi se zaustavila dužnička kriza u Europi. Azumi je nakon objave u Tokiju Uvjeren je da če druge zemlje slijediti japanski primjer i povećati doprinos MMF-a. Čelnik MMF-a, Christine Lagarde pozvala je druge zemlje da slijede japanski primjer.

IR
irani
15:00 17.04.2012.

Izuzetno irelevantan komentar u 14:34 Radi se o potencijalno najvecoj krizi povjerenja u kinesko vrhovno rukovodstvo, a zemljak se raspisao o Japanu i IMF-u ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije