Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova provokacija

Kim ne odustaje: Sjeverna Koreja ispalila raketu s podmornice

Kim Jong Un
Foto: Reuters
1/5
09.07.2016.
u 08:39

Washington i Seul su dan ranije objavili da će u Južnoj Koreji rasporediti jedan od najusavršenijih sustava za proturaketnu obranu na svijetu - sustav THAAD

Sjeverna Koreja izvela je u subotu probno ispaljivanje onoga što se čini kao balistička raketa koju je lansirala podmornica (SLBM) u vodama njezine istočne obale, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

"Sjeverna Koreja je lansirala ono što vjerujemo da je SLBM iz voda smještenih ispred luke Sinpo oko 11.30 sati po lokalnom vremenu", objavilo je južnokorejsko ministarstvo u priopćenju.

Ministarstvo nije neposredno navelo druge podatke.

Sjeverna Koreja već je testirala jedan SLBM 23. travnja. To je pozdravio prvi čovjek Sjeverne Koreje Kim Jong-un i nazvao testiranje "znakovitim uspjehom", ustvrdivši da Pjongjang sad ima mogućnost udariti na Seul i SAD kad poželi.

Do lansiranja u subotu dolazi dan nakon što su Washington i Seul objavili da će u Južnoj Koreji rasporediti jedan od najusavršenijih sustava za proturaketnu obranu na svijetu - sustav THAAD (Terminal High Altitude Area Defence).

Komentara 5

UN
unbekant
09:26 09.07.2016.

Kralj ostaje kralj,i pored nekoliko miljona americki vojnika,i nato snaga,i pored sve te tehnike smjestene u J.Koreji,ovaj jednostavno puca gdje i u koga hoce,a ovi samo donose rezolucije,uvode embarga,i prjete kao kavi seoski banditici......

SE
seljacinaxxx
10:26 09.07.2016.

kakva provokacoja u svome dvoristu,pa sta sugavi ameri sa svojom propagandom tu traze.kao i oko rusije,po cijelom svijetu.opak narod,podal,pokvaren

DU
Deleted user
09:13 09.07.2016.

Čuj smještene vode. Svašta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije