Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni posjet

Najmoćnija žena Sjeverne Koreje prisustvovala otvaranju Zimskih olimpijskih igara

Kim Jong-unova sestra stigla u Pjongčang
Foto: Reuters
1/15
09.02.2018.
u 15:30

Ona je najmoćnija žena u Sjevernoj Koreji, a ima samo 30 godina

Kim Yo-jong prva je članica dinastije sa sjevera koja je kročila na tlo Južne Koreje od kraja Korejskog rata. Stigla je u pratnji četiriju tjelesnih čuvara, a u Pjongčang je stigla vlakom. Prema pisanju časopisa Time, Kim Yo-jong provest će tri dana u Južnoj Koreji. Prisustvovala je ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara, a razgovarat će i s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom.

Za Kim Yo-jong se smatra da je Kimova najbliža suradnica, a osim toga, nalazi se u vrhu sjevernokorejske partije. Ona je najmoćnija žena u Sjevernoj Koreji, a ima samo 30 godina. Zadnji član dinastije koji je posjetio Južnu Koreju bio je njen djed, Kim Il Sung. Mnogi smatraju da ovaj potez označava otvaranje Sjeverne Koreje prema svijetu. Treba uzeti u obzir i to da Kim Jong-un nije posjetio niti jednu zemlju otkada je preuzeo vlast 2011., nakon smrti oca Kim Jong Ila. Kim Jong-un sustavno radi na razvijanju svog nuklearnog programa kako bi se mogao suprotstaviti SAD-u, koje vidi kao svoje najveće neprijatelje. 

Kim Yo-jong zainteresirala je javnost jer se vrlo malo toga zna o Sjevernoj Koreji i jer je ovaj posjet presedan. Ono što se o njoj zna je da se brzo probijala kroz sjevernokorejsku strukturu. Osim što joj brat bezuvjetno vjeruje, smatra se da je ona zadužena za stvaranje njegovog imidža. Bez obzira na to, ona se drži Kim Jong-unove sjene. 

Sestra sjevernokorejskog diktatora na otvorenju Zimskih olimpijskih igara:

Kim Jong-unova sestra stigla u Pjongčang
1/16

 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:14 09.02.2018.

ovaj starac..ne..ali ona..da moze..ostala bi..pod hitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije