Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEČASNO'

SAD na udaru kritika jer je na bizaran način odabrao tko će nositi zastavu na ZOI

Shani Davis
Foto: /REUTERS/PIXSELL
09.02.2018.
u 07:55

– Sjedinjene Američke Države bacanjem novčića nečasno su odlučile tko će nositi zastavu na otvaranju. Nije problem. Mogu čekati do 2022. – poručio je 35-godišnji Shani Davis

Sanjkašica Erin Hamlin nosit će zastavu SAD-a na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu, no na udaru je kritika zbog načina na koji je izabrana. Amerikanci su, naime, bacali novčić.

U konkurenciji za nošenje zastave bili su Hamlin i brzi klizač Shani Davis, a odluku donosi osam američkih saveza zimskih sportova. Svaki od kandidata dobio je po četiri glasa pa se odlučivalo bacanjem novčića, u čemu je Hamlin imala više sreće.

Takav postupak razljutio je Davisa koji je na Twitteru poručio:

– Sjedinjene Američke Države bacanjem novčića nečasno su odlučile tko će nositi zastavu na otvaranju. No nije problem. Mogu čekati do 2022. – poručio je 35-godišnji sportaš.

Komentara 7

NV
NV
08:19 09.02.2018.

Pa gdje ćeš časnije od bacanja novčića?

AI
airforceone99
08:36 09.02.2018.

pazi opskurnog novinarčića kakav zaključak je on izveo na temelju jednog twitta nezadovoljnog gubitnika, SAD na udaru kritika?! mislim još da se buni neki poznati sportaš, ali nikad čuo za ovog Shani Davisa.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:32 09.02.2018.

Amerikanci i čast... ma dajte molim vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije