Naslovnica Vijesti Svijet

Kim Jong Un se hvali nuklearnim oružjem, sestru postavio na važnu funkciju

Sjeverna Koreja proteklih tjedana lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šest nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnog glavom koja može dosegnuti američko tlo
08. listopada 2017. u 09:27 13 komentara 1375 prikaza
Kim Jong Un  i Kim Yo Jong
Foto: Reuters/PIXSELL

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un kazao je kako je njegovo nuklearno oružje "moćno sredstvo odvraćanja" koje jamči zaštitu sjevernokorejskog suvereniteta, prenijeli su državni mediji nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump kazao kako u postupanju s tom izoliranom državom "djeluje samo jedna stvar".

Donald Trump Kršenje dogovora Trump: Sa Sjevernom Korejom će upaliti samo jedna stvar

U govoru na sastanku moćnog centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke u subotu Kim je kazao kako je sjevernokorejsko nuklearno oružje "moćno sredstvo odvraćanja koje snažno štiti mir i sigurnost Korejskog poluotoka i sjeveroistočne Azije" od "nuklearnih prijetnji američkih imperijalista".

Proteklih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šest nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnog glavom koja može dosegnuti američko tlo.

Na sastanku je svoju sestru Kim Yo Jong (28) postavio za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem.

[video: 21686 / Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje] Sjeverna Koreja Može dosegnuti SAD Sjeverna Koreja ne odustaje, priprema testiranje projektila dugog dometa Vladimir Putin Ruska diplomatska ofenziva Putin: Sjeverna Koreja imala je nuklearnu bombu još 2001. godine Otvorena prijetnja Trump u govoru u UN-u: Razorit ćemo Sjevernu Koreju
Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
  • robertbruckner:

    Kaj to tebe muci kaj onda ak je i postavio, pa Tramp je postavio cijelu svoju obitelj da preko njega vladaju amerikom i svjetom-gdje je tu razkia?

  • killdozer:

    Trump se isto hvali nuklearnim naoruzanjem a na vaznu funkciju je postavio kcer, zeta i sve svoje wall street frendove

  • Tihi:

    Kim Jong Un se hvali nuklearnim oružjem, -poštujem istina . No da mi je znati od koga je to čuo još i tko to se ""ne hvali"" sa svojim nego i više nego samo hvali ! Narvno ima podmuklih koji ... prikaži još!oji skrivaju -jesu li oni bolji ? Ili se srame ? Mislim da ima pravo na to jer to je stostruki uspjeh . 30 godina biti pod Američkim sankcijama i biti čvrst radije gladan i grob nego biti rob.. To je Istra izreka i sa Balkana . Nedavno smo ginuli i ginuli bi i još daleko više da se moralo - za slobodu ! Zato je sve jasno i Afganistanu Iraku i Siriji Libiji Nisam ja za ovog ili onog ja sam za mir i da nitko ne mora da doživljava strahote rata stradanja samo zato jer je jedan pre jak i nesamostalno napada druge države sjetimo se.. ( Naci ). Kao su krematoriji radili l njihov Qantanamo . Sa poraženima....