Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitlerova knjiga

Kim Jong-un podijelio kopije 'Mein Kampfa'? S. Koreja kaže da nije

kim jong-un
Reuters/PIXSELL
19.06.2013.
u 15:27

U članku New Focus Internationala, portala prebjega iz S. Koreje napisano je da je Kim Jong-un podijelio kopije Hitlerove knjige , no S. Koreja je to opovrgnula i zaprijetila da će 'odstraniti ljudsko smeće koje je počinilo ovakvu izdaju'

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će ubiti 'ljudsko smeće' odgovorno zbog članka u kojem se tvrdilo da je sjevernokorejski vođa podijelio kopije Hitlerove knjige Mein Kampf za svoj rođendan, javlja Sky News.

U članku koji je objavio New Focus International, portal koji vode prebjezi iz Sjeverne Koreje napisano je da je Kim Jong-un kopije Mein Kampfa dao svojim visokim dužnosnicima, pozivajući ih da ga proučavaju kao priručnik za vještine rukovođenja.

Prijevode knjige njemačkog diktatora podijelio je za svoj rođendan u siječnju, navodi se u izvještaju u kojem citiraju neimenovanog dužnosnika Sjeverne Koreja koji radi u Kini

- Spominjući da je Hitler uspio obnoviti Njemačku u kratkom vremenu nakon poraza u Prvom svjetskom ratu, Kim Jong-Un izdao je nalog da se Treći Reich treba detaljno proučiti i zatražio da se praktične primjene izvuku iz njega- citirali su da je rekao izvor.

No sigurnosna agencija Sjeverne Koreje ljutito je reagirala na te tvrdnje nazvavši članak 'trostruko prokletim zločinom'.

- Odlučni smo poduzeti sve potrebne mjere da fizički odstranimo ljudsko smeće koje je počinilo ovakvu izdaju. Pogani ljudski ološ neće moći više pogledati u nebo niti biti u stanju naći komadić zemlje u koji bi ga pokopali nakon njegove smrti- navodi se u izjavi koju je prenijela sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Sjeverna Koreja također se obvezala da će poduzeti 'nemilosrdno pravedno kažnjavanje' protiv Južne Koreje i SAD-a, koje je optužila da potiču prebjege da blate njihovog vođu. 

>> Sjeverna i Južna Koreja: Prvi sastanak nakon dvije godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije