Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEVERNA KOREJA

Kim Jong-un: Imamo hidrogensku bombu i velika smo nuklearna sila

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.12.2015.
u 07:13

Vijeće sigurnosti UN-a danas bi trebalo raspravljati o stanju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji

Kim Jong-un rekao je da Sjeverna Koreja sada ima hidrogensku bombu koju može koristiti uz nuklearne bojne glave kako bi obranila svoju suverenost, objavila je tamošnja novinska agencija, a prenosi RT. Ti navodi zasad nisu potvrđeni.

– Uspjeli smo postati velika nuklearna sila sposobna obraniti nezavisnost i nacionalno dostojanstvo naše domovine moćnim nuklearnim i hidrogenskim udarima – rekao je navodno sjevernokorejski vođa. Dodao je da Sjeverna Koreja mora nastaviti s aktivnim razvojem svoje vojne industrije.

A Vijeće sigurnosti UN-a danas bi trebalo raspravljati o stanju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji, piše CNN. Naime, prebjezi i žrtve mučenja žale se da nije dovoljno učinjeno po tom pitanju od objave UN-ovog izvješća 2014. godine u kojemu stoji da su kršenja ljudskih prava u toj zemlji usporediva sa zločinima nacističke Njemačke.

Rasprava Vijeća sigurnosti održat će se uz snažno protivljenje trajne članice Kine koja je, tvrde diplomatski izvori, pokušala blokirati debati.

– Oduvijek smo se protivili miješanju Vijeća sigurnosti u pitanja ljudskih prava država  – rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

>> Seul i Pjongjang pred novim pregovorima

>> Kim Jong-un otvorio 'svemirski' tehnološki centar u Sjevernoj Koreji

Komentara 16

DU
Deleted user
09:06 10.12.2015.

Kada ce Vijece sigurnosti raspravljati o stanju ljudskih prava u Saudijskoj arabiji ?

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
10:32 10.12.2015.

Kim Jong-un je sličan domoljubni vođa, mag i uzor kao naši balkanski vođe Dr. Franjo i Dr. Ivo a njihov uspijeh, vođenje i zavođenje zavise pre svega od njihove domoljubne raje koja uz se uz njih osječa ili se osječala kao svoja na svome uz svoje lidere.

XN
xnet0822
09:31 10.12.2015.

Bolje bi ti bilo da tu bombu upotrijebiš protiv ISIL-ovaca, kad se toliko hvališ ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije