Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna cijena

Kilogram kruha na jednom otoku stoji 39 kuna: 'Možda ima zlata u tijestu'

Pula: Pekarnica koja peče kruh po receptu koji je star 1000 godina
Srecko Niketic/PIXSELL
20.06.2022.
u 12:34

Prema statistikama kruh je skuplji i do 50 posto nego prošle godine...

Cijena pšenice u Hrvatskoj pada, a cijena kruha, na valu inflacije, raste. Prema statistikama kruh je skuplji i do 50 posto nego prošle godine, a nedavno je objavljena i vijest da se u jednoj pekarnici na Braču 600 grama prodavalo se za nevjerojatnih 19 kuna. I to u zemlji koja proizvodi dva puta više pšenice od vlastitih potreba.

Tragom objave o skupocjenom bračkom kruhu, Dalmaciji danas javio se čitatelj iz Povlje.

On je kruh težine 456 grama platio 17,99 kuna. Dakle, kilogram ovoga kruha košta 39 kuna.

“No ovaj kruh je ‘pozlaćen’. Posut je kukuruznim brašnom, a možda sadrži nešto “zlata” u tijestu”, kazao je šokirani Bračanin.

Video - Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: 'Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak skoro 700 kuna!'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mudlin
Mudlin
16:55 20.06.2022.

A jel kad netko na ovom planetu vidio poštenog trgovca? Sumnjam. O tome govori i činjenica da je taj kruh rađen od brašna koje je proizvedeno PROŠLE godine, kad još nije bilo rata u Ukrajini. Ove godine još nisu bile žetve, a po ovome možemo 2023. očekivati da bude kila kruha barem 100 kuna. Bravo Hrvatska!

DU
Deleted user
13:39 20.06.2022.

Napokon imamo europske cijene!

DU
Deleted user
12:44 20.06.2022.

Možda je kupio kruh namjenjen turistima, a ne domaćem stanovništvu. Mogao je Šjor kupiti kruh kao i ribe, pa staviti u zamrzivač kako bi izbjegao osjetno povećanje cjena zbog turističke sezone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije