Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO SEOUL

Kerry: Kim Jong-un vjerojatno shvaća kakav bi bio ishod sukoba

john kerry,Park Geun-hye,Yun Byung-se (1)
Reuters/PIXSELL
12.04.2013.
u 22:18

Američki državni tajnik upozorio je Sjevernu Koreju da ne lansiraju projektil Musudan

Američki državni tajnik John Kerry danas je posjetio Južnu Koreju, a sjevernokorejskom vođi Kimu Jong-unu poručio je da ne nastavi s probnim lansiranjem projektila Musudan jer bi time zapalio već zapaljivu i potencijalno opasnu situaciju, prenosi New York Times. Kerry je također naglasio kako je SAD otvoren za razgovore sa Sjevernom Korejom ako se ta zemlja odluči za denuklearizaciju.

- Ako Kim Jong-un lansira projektil, preko Japanskog mora ili u nekom drugom smjeru, to će značiti da je odlučio ignorirati čitavu međunarodnu zajednicu - rekao je Kerry na konferenciji za medije u Seoulu nakon susreta s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye i ministrom vanjskih poslova Yunom Byung-seom. Kerry je poručio da će u svakom slučaju braniti svoje saveznika, među kojima je i Južna Koreja, a istaknuo je i vojnu superiornost SAD-a i Južne Koreje u odnosu na Sjevernu Koreju.

- Kim Jong-un mora shvatiti, a mislim da vjerojatno i shvaća, kakav bi bio ishod sukoba - rekao je Kerry.

Kerry je rekao kako je sjevernokorejska retorika neprihvatljiva po svim standardima, a uoči puta u Kinu pozvao je Peking na oštriji stav prema Pyongyangu.

>> \"S. Koreja možda može ispaliti projektil s nuklearnom glavom\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije