Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kćer (2) doveo u Klaićevu pa ga poslali na Rebro: 'Pregledali su je kad sam počeo psovati'

U Klaićevoj kažu kako su morali nabaviti novi CT uređaj jer je stari tehnološki zastario, a novi će biti pušten u redoviti rad od drugog tjedna
26. rujna 2019. u 08:56 43 komentara 32548 prikaza
Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Otac kojemu je dvogodišnja kći prekjučer izgubila svijest nakon pada na glavu potužio se kako su ih iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj uputili na Rebro jer nemaju CT, dok su na Rebru na pregled čekali sat vremena.

Park u Samoboru Slučaj iz Samobora 'Kćeri mi je pala greda na glavu, hitna je odbila doći'. Hitna: 'To nije bio poziv na intervenciju'

U Klaićevoj kažu kako su morali nabaviti novi CT uređaj jer je stari tehnološki zastario, a novi će biti pušten u redoviti rad od drugog tjedna.

Daniel Gradečak iz Hrvatskog Leskovca za Večernji je objasnio kako je djevojčici dijagnosticiran potres mozga, ali da joj je sada bolje. Nesreća se dogodila prekjučer oko 21 sat, ostala je na promatranju cijelu noć, a iz bolnice je izišla jučer navečer.

– Sve je O. K. s njom, ništa nije strašno, strašna je samo situacija u cijelom tom slučaju – rekao nam je Gradečak.

– Nakon dječje igre i pada na glavu gdje djetetu od dvije godine zateturaju oči, izgubi svijest i povraća, pakiramo se u trenu (troje djece, supruga i ja) i put prema hitnoj u Klaićevu. Dok se vozimo, supruga zove hitnu jer dijete ne daje baš dobre znakove. Kažu: ''Idite u Klaićevu.'' O. K., na dobrom smo putu (bravo mi). Pazite sad, svi znate da tamo nemate gdje stati s autom pa nekako u toj strci riješimo iskrcaj i odem dalje parkirati auto. U međuvremenu, dok kružim da bih našao slobodno parkirno mjesto, supruga zove i kaže: "Vraćaj se nazad po nas jer nas šalju na Rebro, nemaju CT u Klaićevoj", napisao je Gradečak sinoć na Facebooku, dodajući kako njihovu curicu od dvije godine nitko nije ni pogledao u dječjoj bolnici.

bolovi u trbuhu Što je to pojela? Djevojčica s kroničnim zatvorom završila u bolnici, liječnici joj pronašli neobične loptice

– Mala dolazi sebi, ali nije svoja, ali nitko ništa. U Klaićevoj doktor je nije ni pogledao, samo je rekao supruzi da ne mogu ništa i da idu dalje – rekao je Gradečak.

Nakon toga su se uputili na Rebro, no ondje su morali čekati sve zajedno oko sat vremena.

– Oko sat vremena čekamo dok ja nisam poludio. Nema ni mjesta za sjesti, nitko se neće dignuti. Par puta pitao sam na šalteru "Što je vama, hoćete li je pogledati?". Kažu "Čekajte dvije minute", prođe opet pola sata... I tako dalje dok nisam uletio u prostor gdje su liječnici, počeo sam malo psovati. "Što je vama", liječnici tamo sjede, imaju slučajeve, ali to su sve slomljene noge, prsti... – govori nam Gradečak, dodajući kako mu je liječnik rekao da će je pregledati, ali da će onda drugi pacijenti pričekati.

– Ta dva i pol sata gdje dijete ima očigledan potres mozga nevjerojatno dugo traju kad znate što je djetetu, a nema doktora – komentira.

Uputa o slanju pacijenata iz Klaićeve na KBC Zagreb | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

Gradečak kaže da mu je liječnik na Rebru rekao da ovakva praksa navodno traje tri mjeseca. Ističe kako su otišli prvo u Klaićevu jer su im tako rekli na 112. Poslao nam je i uputu od 19. srpnja koju je dobio u Klaićevoj, a u kojoj se navodi da pacijente treba slati u KBC Zagreb te da se očekuje da će radovi trajati četiri do šest tjedana.

Vatrogasci HITNI KORIDOR Vatrogasci objavili snimku s A1 i vozačima poslali važnu poruku!

Gradečak je također poručio da smo "kao nacija dotaknuli dno", razočaran što se, kako kaže, najmlađima ne može osigurati bolnički pregled u kratkom roku. Poručuje da svim "optimistima treba postati jasno da je ovo nekakva vrsta kraja, jer se društvo ne može ovako dalje razvijati, nego tonuti i tonuti sve dublje i dublje".

Iz bolnice su za Net.hr komentirali slučaj.

– U okviru Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a koji se odnosi na ‘Opremanje Klinike za dječje bolesti Zagreb u svrhu poboljšanja pristupa bolničkoj skrbi za djecu’, Klinika za dječje bolesti Zagreb po provedenom postupku javne nabave potpisala je Ugovor s odabranim ponuditeljem za novi uređaj za kompjutoriziranu tomografiju (CT). Nakon neophodne prilagodbe prostora i potrebnih instalacija za novi CT uređaj, uređaj je isporučen u ugovornom roku te je trenutačno u završnoj fazi montaže i testnog rada. Klinika za dječje bolesti Zagreb raspolagala je sa samo jednim CT uređajem koji je bilo potrebno obnoviti zbog tehnološke zastarjelosti. Napominjem da je novi CT uređaj, koji će biti namijenjen isključivo pacijentima dječje dobi, svojim tehničkim karakteristikama vrhunske klase, prilagođen potrebama CT dijagnostike dječje dobi, a što podrazumijeva i minimalno moguće doze zračenja. Očekujemo da će nakon testnog rada i kalibracije novi uređaj biti pušten u redoviti rad od drugog tjedna – stoji u odgovoru prof. dr. sc. Gorana Roića, dr. med., ravnatelja bolnice.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • staroveski.jasna:

    Briga za najmlađe bi trebala biti u 1.fokusu pažnje, jer su svima usta puna demografije. Ako je Klaićeva dobila aparat, zašto nije prije nego ga je dobila napravila sve da se aparat što prije uključi. Da zdrastvo nam je dno, ... prikaži još!, ako nemaš novaca na liječenje čekaš mjesecima, a privatne prakse zadovoljno trljaju ruke. I to nema veze s uzrujanim ocem, nažalost sve je istina.

  • modovisisajteMaraschino:

    prije koju godinu došao sam sa temperaturom 40 na hitnu. u čekaonici su već čekali otac i sin dvanaestogodišnjak sa slomljenom nogom. mogu samo reći da sam ja 4 sata čekao na doktora i divio sam se tom čovjeku što ... prikaži još! sjedi mirno jer da je to moje dijete ja bih već napravio izgred. u međuvremenu je hitna dovezla 2 babe sa visokim tlakom jer su zaboravile uzeti lijekove i one su imale prednost.

  • Pahor:

    Je, kraj svijeta i dno Hrvatske, armagedon i raspad sistema. Prestrašeni i histerični tatakoji na pregled vodi dijete, mamu i još dvoje djece, je zaključio da je smak svijeta jer se nisu sjurili svi liječnici s Rebra zbog toga što ... prikaži još!o mu je dijete palo. Ne pretjerujemo li malo ipak? On ne,on se prestrašio i bio opravdano ogorčen, no mediji svakako.