Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERNICI U OBRANI

Katolički prosvjedi pred Županijskim sudom u Zagrebu!

'16.06.2010.,Zagreb Vjerouciteljica Jelena Mudrovcic optuzena da je ucenicima objasnjavala da je homoseksualnost bolest, ispred zupaniskog suda  s majkama ucenika koje joj daju podrsku. Photo: Davorin
Foto: 'Davorin Visnjic/PIXSELL'
1/3
06.03.2011.
u 19:34

Vjeroučiteljicu je tužila Lezbijska udruga Kontra zbog crkvenog učenja o homoseksualizmu

Za ponedjeljak ujutro u središtu Zagreba pripremaju se novi prosvjedi i to - katoličkih vjernika. U posljednja tri dana internetom kruže pozivnice vjernicima raznih katoličkih udruga da se odazovu na mirno okupljanje pred Županijskim sudom u 8,30 sati kako bi prosvjedovali protiv kršćanofobije.

Povod za prosvjed je suđenje vjeroučiteljici Jeleni Mudrovčić iz osnovne škole Bartol Kašić sa zagrebačkog Jaruna, koju je lezbijska udruga Kontra optužila da je na satu vjeronauka rekla da je homoseksualnost bolest. Kontra je prvo tužila vjeroučiteljicu Mudrovčić Općinskom sudu u Zagrebu, ali kada je optužba odbačena, onda je podignuta privatna tužba na Županijskom sudu u Zagrebu. Pažnju javnosti slučaj je izazvao ponajprije zbog činjenice da je to prvi puta da se podiže tužba za homofobiju po kontroverznom Zakonu o suzbijanju diskriminacije, ali još više zbog toga što se kroz slučaj vjeroučiteljice na optužničkoj klupi našla Katolička crkva sa svojim učenjem.

- Vjeroučiteljica je optužena da je 2009. u osmom razredu izrekla da je homoseksualnost bolest, pa je jedna učenica, koja inače ne ide na vjeronauk, 'nešto' rekla svojoj majci, koja je nazvala udrugu Kontra i evo suđenja na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije - stoji u pojašnjenju vjeroučiteljicina slučaja u pozivu na mirne prosvjede.

- Vjeručiteljica Mudrovčić brani se, kao prvo, da tako nešto nije izjavila i kao drugo, da se držala sadržaja iz plana i programa za vjeoručiteljie službeno prihvaćenim od Ministarstva znanosti i obrazovanja - tvrde katoličke udruge koje organiziraju prosvjed, dodajući kako misle da Kontra nema velike pravne osnove da dobije ovu parnicu, ali da je ovo "za njih pravi način promoviranja i gaženja po Katoličkoj crkvi i njezinom moralnom učenju".

- Takve udruge žele katolike diskvalificirati i zastrašiti. Njihov govor je govor mržnje i diskriminacije protiv katolika - tvrde katoličke udruge i pozivaju vjernike da im se pridruže ispred zgrade Županijskog suda, gdje će dobiti bedževe i naljepnice s porukom "Stop kršćanofobiji", koje će nalijepiti preko usta i hodati u mirnom mimohodu ispred suda.

Iz Lezbijske udruge Kontra pozvali su medije da poprate suđenje, na kojemu će biti saslušane majke djece koje su prijavile navodnu diskriminaciju.

- Vjeroučiteljica je osobe homoseksualne orijentacije nazvala bolesnicima za vrijeme vjeronauka, čime je djecu s namjerom poticala na diskriminatorno razmišljanje i ponašanje te time nanosila veliku štetu cijeloj zajednici i društvu - tvrde u Kontri, žaleći se što im je propao zahtjev za izuzećem sutkinje koja vodi proces, a čije je ponašanje prema lezbijskom mišljenju bilo skandalozono, jer je navodno vikala na jednu od svjedokinja, majku djeteta koje je pohađalo nastavu u Bartolu Kašiću, "zastrašivalo je i izrijekom vrijeđajući govoreći - kakva ste vi majka!".

A da je moda organizacije prosvjeda preko društvene mreže Facebook dohvatila i Katoličku crkvu, potvrđuje i stranica koje su katoličke udruge otvorile posebno za tu namjenu na Facebooku, pozivaju vjernike ne samo na prosvjede, nego i na širu raspravu o slučaju vjeroučiteljice: http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Suzbijanje-kr%C5%A1%C4%87anofobije/146050668791255

Komentara 240

OB
-obrisani-
22:46 06.03.2011.

Jea !Katolkinje rocks!

DU
Deleted user
23:35 06.03.2011.

A kad im svećenici siluju djecu, ne izlaze na ulice, sramota...

KA
Karla
22:27 06.03.2011.

kiwi2 - ajde nije bolest nego perverzija ili opačina ili razvrat - što ti se bolje sviđa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije