Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerske zajednice
Povratak na članak

Katolička crkva kreće u masovno osnivanje osmogodišnjih škola

HBK je poslao rezultate ankete o obitelji u Vatikan, ali nije bio dužan o njima izvijestiti i javnost jer Vatikan to nije tražio

Komentari 59

Avatar superhik74
superhik74
18:31 16.05.2014.

Mozda ce nam to popraviti katastrofalno stanje u obrazovnom sistemu. Trebati ce i katolicke srednje skole i sveucilista jer smo daleko, daleko iza naprednih zemalja.

VL
TO
tolitol
18:54 16.05.2014.

Konkurencija je uvijek dobra, no u ovoj zemlji je upravo nužna. Tim više što su standardi, prije svega odgojni, u velikom broju državnih škola nepostojeći. Djeca su prepuštena samoj sebi, a nastavničko osoblje je, u najvećem dijelu, posve nemotivirano. Što zbog materijalnih uvjeta, a što zbog međuljudskih odnosa. Zato ovu ideju itekako pozdravljam.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:09 16.05.2014.

Hvale vrijedan potez naše katoličke crkve, pozdravljam inicijativu, trebalo se to napravit i prije dvadeset godina al opet nikad nije kasno a sad pogotovo....

VL
Avatar Feniks
Feniks
19:13 16.05.2014.

Radi Jovanovića i sličnih Crkva je prisiljena osnivati škole. Već sada većinski kadar nastavnika nisu crkvena lica, a i ni ne trebaju biti, jer ih nema dovoljno. U državi gdje se preko 85% izjašnjava katolicima mora se zaštititi od Jovanovića i sličnih. Jovanovic je nestručna pošast hrvatskog obrazovanja, šatroljevičar koji neoliberalnim metodama unistava školstvo.

VL
Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
19:37 16.05.2014.

Neka osnivaju osnovne škole, neka ih pohađaju djeca roditelja koji ih žele tamo upisivati, nemam apsolutno ništa protiv, štoviše, za to sam. Samo neka više maknu vjeronauk iz osnovnih škola, jer mu tamo nije mjesto.

VL
BA
banananica
18:24 16.05.2014.

slovenija I njemacka imaju dobre politicare I oni slusaju sta crkva kaze nasi politicari kao prvo ismijavaju crkvu I narod ,za crkvu I pravi dom pozz.

VL
ĐE
đelek
22:03 16.05.2014.

Bravo ,,svaka čast!!Tko voli nek izvoli!!Konkurencija uvijek dobro došla!!!Sad katolici mogu djecu u pisati u takve škole!!I mislim da će ih trebati jako puno!!!

VL
MA
matokan
19:37 16.05.2014.

Konanacno da Crkva u Hrvatskoj pocinje nesto raditi na odgoju i obrazovanju dijece kao u razvijenim demokratskim sustavima Europe gdije se odgoj i obrazovanje odvija vec u vrticu,U tim zemljama evagelisticke i katolicke osnovne i srednje skole su elitne skoleole gdije se na upis dijece u te skole ceka i po nekoliko godina za razliku od gradskih skola odnosno drzavnih.Privilegiranih na upis u te skole nema a na glasu su zbog toga sto gradske odnosno drzavne skole ne pruzaju dovoljno odgoja i obrazovanja koliko privatne odnosno katolicke i evangelisticke skole ciji su kriteriji odgoja i obrazovanja za razliku od gradski odnosno drzavnih skola na visoj razini.Priznatije su u drustvu za razliku od gradskih jer su djeca bolje odgojena i obrazovanija.Kriteriji ocijenjivanja je isti kao i programi obrazovanja ali rezultati rada se razlikuju u svemu.

VL
DU
Deleted user
19:47 16.05.2014.

Napokon, napokon, napookoon! Već sam mislila da Crkva skrštenih ruka gleda što nam rade od djece. Hvala dragom Bogu!

VL
NV
novo vriijeme
20:53 16.05.2014.

Vrijeme je da se uvede crkveni porez i odustane od financiranja vjerskih zajednica. Zašto, zato što mi je već mučno da pred svake izbore neka vlast počne ekstra financirati vjerske zajednice, nevladine udruge i dolaske kojekakvih svjetskih veličina da bašš oni preporuče hrvatskim građanima tko je najbolji predsjednik ili premijer. Jer ako se katoličke škole financiraju iz proračuna onda njima upravlja ministar dakle uvijek mreža politike i vjere i prostor za manipulacije i ucjene.

VL
BK
B Kosa
21:01 16.05.2014.

idea je dobra i za pozdraviti u SAD kao i u mnogim drugim drzavama postoje skole koje vde vjerske zajednice i odgajaju bolje i postenije gradane negoli drzavne skole sa vise morala manje droge alkohola i cigareta. Te skole kostaju mnogo da to mnoge zajednice nemogu izdrzati vecinu troskova snose sami roditelji i mnogi se zrtvuju da u te skole salju svoju djecu

VL
PA
pancake
21:48 16.05.2014.

super, a kad izbacimo vjeronauk iz državnih škola, svi oni silni vjeroučitelji imati će gdje raditi

VL
Avatar fircik
fircik
19:02 16.05.2014.

Tko osniva skole, Vatikan ili hrvatska katolicka crkva?

VL
JM
jazz.moli.5
20:13 16.05.2014.

Dragim katolicizmu usmjerenim roditeljima želim da upišu svoju djecu gdje god im to bilo volja, ali da se, u ime navodno većinskog katoličkog stanovništva, prestanu nametati neistomišljenicima. Da smo mi uistinu 85-postotni vjernici svijet bi bio bolji, Hrvatska bi bila rajska zemlja. No, nažalost, deklariranje katolikom nije isto što i katolik mišlju i djelom. A, što se, pak, komentara ovih pobornika katoličkog školstva i obrazovanja na račun školstva tiče, možda bi napokon trebali shvatiti da učitelji (kao ni svećenstvo) nisu tu da bi odgajali njihovu djecu. Ako vas (i općenito starije) vaša djeca ne poštuju, vjerojatno ste u odgoju zakazali vi, a ne netko drugi.

VL
Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
20:36 16.05.2014.

Ajd, hvala Bogu i neka dobra vijest!

VL
JO
jopa5
22:52 16.05.2014.

Ako bog da ja cu svoje upisati,dosta mi je ovakvog skolstva .

VL
DO
Doc1911
12:00 17.05.2014.

Vec mogu zamislit kakva ce djeca izlazit van iz tih skola....Sa manje mozga nego sto su usli, obrazovanje i crkva zajedno, jako los potez!!Umjesto da drzava ne financira te pijavice i ulozi u obrazovanje bilo bi nam bolje a ne da nam djecu uce ti bolesni ljudi! Mislite malo vlastitim mozgom a ne da oni koji vas manipuliraju i kradu iz crkve misle za vas!!

VL
MU
mustafa
21:22 16.05.2014.

Tko će onda zaustaviti pedofiliju? Kako mogu popovi odgajati djecu kad nemaju obitelj ni djecu? Mislim da nam ovakva država nije trebala, te žalim one žrtve koje su pale za nju.

VL
FJ
Franc Jozef
20:44 16.05.2014.

dok svijet ide svojim putem, hrvatska put srednjeg vijeka, popova, križa i magije, a i hdz nam se vraća još primitivniji i zatucaniji, ovaj put i sa vjerskim fanaticima otvoreno ruku pod ruku.... užas i bijeda....

VL
KU
kumpare
21:47 16.05.2014.

Bravo Rvatine, prije podne u crkvu a poslije podne ukrast i Isusa iz nje,,,,

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.