Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak slučaj

Karzai: Mučenje 15-godišnjakinje mora se ozbiljno istražiti

sahar gul,mučenje,zlostavljanje (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
02.01.2012.
u 11:16

Suprug i njegova obitelj Sahar su čupali nokte i komade mesa, gasili joj cigarete na tijelu...

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai naredio je istragu mučenja 15-godišnje Sahar Gul, koju je policija spasila iz ruku njezina nasilnog supruga i njegove obitelji, prenosi CNN. Slučaj se "mora ozbiljno istražiti", piše u priopćenju Karzaijeva ureda.

Podsjetimo, policija sjeverne provincije Baglan prošlog je mjeseca objavila da je spasila djevojku koja je bila zarobljena u podrumu kuće koja pripada obitelji njezina 30-godišnjeg supruga. Osim što joj je uskraćivana hrana, čupani su joj i nokti i komadi mesa, na tijelu su joj gašene cigarete, a sve zato što je odbila prostituirati se.

Kako piše Daily Mail, Sahar se sada nalazi u bolnici u Kabulu, no liječnici kažu da će je možda morati poslati na liječenje u Indiju. Djevojčina svekrva i šogorica su u pritvoru, no za suprugom i svekrom još uvijek se traga.

Komentara 9

RI
Riznica
12:26 02.01.2012.

Cuj da se bavi prostitucijom... Pa nije ni cudo kad su Avganistanci koji slijede i podrzavaju Karzaieva pretezno svi narkomani ...!\" Zemlja je puna droge !\" Dobri su to saveznici Amerima , puse travu po citav dan i drogiraju se se !\" ... Lijepa ih ceka sudbina kad Ameri izadzu iz Avganistana !!!

OB
-obrisani-
13:14 02.01.2012.

Mladu djevojku je prodao vlasti brat covjeku koji je postao njezin suprug a to sve govori o kakvim se ljudima radi. U Afganistanu zene se ne tretiraju kao ljudska bica, vec kao objekti koje ljudi upotrebljavaju po njihovoj zelji. Treba reci da je prva supruga koja je bila udana za istog covjeka otisla iz braka zbog istih problema i uspjela da dobije razvod. A suprug je vojnik afganistanske armije. Nasilje prema zenama u Afganistanu je uobicajena pojava i mnoge zene su i ubijene, ali danas zene osjecaju da imaju veca prava pa ne pristaju da im se cine takva zlodjela, pa traze pomoc i otvoreno pricaju o onome sto im se desilo.

OR
orisis
12:19 02.01.2012.

U tu su kuchu Ameri trebali zabunom poslati raketu i napraviti collateral damage

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije