Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB:

'Karta regionalnih potpora Hrvatske je sramotna'

Vladimir Šišljagić
Marko Mrkonjic/PIXSELL
07.05.2014.
u 12:40

Zatražit će stoga da se pristupi novoj podijeli Hrvatske na pet regija za što su se i ranije zalagali jer trenutna podjela na dvije - kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, kažu, umjetno je stvorena kako bi se nekome pogodovalo.

Karta regionalnih potpora Hrvatske do 2020. godine koja će u Bruxelles na usvajanje za HDSSB-e je neprihvatljiva. Zatražit će stoga da se pristupi novoj podijeli Hrvatske na pet regija za što su se i ranije zalagali jer trenutna podjela na dvije - kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, kažu, umjetno je stvorena kako bi se nekome pogodovalo.

- Ovo je neodrživo! Obratit ćemo se Vladi kako bismo ukazali na gluposti onih koji su ovakvu kartu izradili i tražiti da se takva Vladina odluka stavi izvan snage - poručio je u Osijeku predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

Kartu smatraju sramotnom jer temeljem nje iz fondova Europske unije do 2020. godine Slavonija i Baranja može povlačiti svega 25 posto sredstava dok je prema prvom prijedlogu iz 2008. mogla posegnuti za duplo više novca. Zbog toga, smatraju HDSSB-ovci, na istoku Hrvatske nema ni investicija.

- Glavni smisao EU politike je smanjivanje jaza između bogatih i siromašnih regija, odnosno kako bi se pomoglo siromašnijima. Prema ovoj podijeli ubrajamo se među najbogatije regije, a znamo kako je trenutno u Slavoniji i Baranji - smatra HDSSB-ov Stjepan Ribić koji je i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

>> Šišljagić: SDP je nesposoban, a u HDZ-u su lopovi i kriminalci

Komentara 1

SS
sokac sa drave
13:11 07.05.2014.

Evo slavonci dali treba vise razloga da mi svi ali bas svi moramo birati slavonsku opciju.Razvodenimo se birajuci one (HDZ,SDP,HSS),One koji su vec sve odvukli sebi na more u kamenjar(autoceste, tunele snizili sebi PDV na turizam i.t.d.)Birajuci slavonsko-baranjsku opciju,a ima nas vise od milijun,sa nasim glasovima cemo prisiliti ove druge da to sa nama nece vise ici.Vec su nas stjerali na prosjacki stap,izumiremo na tim prostorima tako ubrzano kao nikada prije a slavonci dali najvise zrtava za ovu drzavu.Slavonci moji moramo konacno izaci iz te guste magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije