Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

Karlovački ugostitelji rade do 18 sati, vrtići i dalje otvoreni

Karlovac: Konferencija za medije o održavanju nastave na daljinu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
13.03.2020.
u 16:42

Iz Stožera civilne zaštite Županije i Karlovca ponovno su pozvali građane na pribranost, ponovili su kako panike ne treba biti, te da svi poštuju donijete mjere i slušaju upute na stranicama Ministarstva zdravstva i prosvjete, a da Stožeri imaju pripremljene mjere i rješenja ukoliko bi se situacija pogoršala.

Karlovački ugostitelji od sutra, dakle od subote 14. ožujka radit će do 18 sati i to do daljnjega. S obzirom na to da će od ponedjeljka biti zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti, karlovačke su škole za to spremne i opremljene svom opremom i računalima za organizaciju te vrste nastave, barem, u dijelu odgovornosti Grada Karlovca. Svjesni smo da neki roditelji neće moći naći adekvatno rješenje za svoje mališane, zbog čega će obje vrtićke ustanove u Karlovcu biti otvorene, dakle svi vrtići kako bi roditelji, koji nemaju drugo rješenje, nemaju na usluzi bake-servis ili druga rješenja, mogli djecu dovesti u vrtiće gdje će biti zbrinuti - kazao je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik koji je još jednom apelirao na Karlovčane da, kao i do sada, budu savjesni i da svojim ponašanjem brinu o sebi i ljudima oko sebe , kako bi tako i dalje ostali grad bez oboljelih od koronavirusa.

Mandić je kazao i kako čitav gradski sustav i sve usluge funkcioniraju i obećao da će tako biti i dalje, misleći pritom na sve komunalne i ostale usluge, a stranke mogu slobodno dolaziti u gradske tvrtke poštujući pritom mjere koje su propisane, poput pranja ruku na ulazu u zgrade ili urede.

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije podsjetili su da je na snazi odluka o odgodi svih javnih okupljanja , a sportski se susreti održavaju bez gledatelja.

VIDEO: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom 

Dodali su da na području Karlovačke županije za sada nema oboljelih od koronavirusa, odnosno da se svi koji sa sumnjom dođu u Opću bolnicu Karlovac testiraju, a rezultati svih tih testiranja za sada su negativni. kazali su i da autobusi i vlakovi voze do granice sa Slovenijom.

Dobra vijest je i ta da je poslodavac u Sloveniji koji zapošljava veliki broj radnika s područja Karlovačke županije, obavijestio Hrvate da 14 dana ostanu kod svih kuća i ne idu na posao u Sloveniju, te da će im to vrijeme biti plaćeno kao da su radili.

Iz Stožera civilne zaštite Županije i Karlovca ponovno su pozvali građane na pribranost, ponovili su kako panike ne treba biti, te da svi poštuju donijete mjere i slušaju upute na stranicama Ministarstva zdravstva i prosvjete, a da Stožeri imaju pripremljene mjere i rješenja ukoliko bi se situacija pogoršala.

Iz karlovačke Osnovne škole Dragojla Jarnević poručili su da su spremni na online nastavu s učenicima, te da su situaciju u kojoj neke obitelji nemaju nikakva računala riješili tako da su tablete koje je škola dobila za učenike od prvog do četvrtog razreda ustupe učenicima viših razreda koji nemaju nikakvih računala kod kuće, obzirom da učenicima nižih razreda, koji će nastavu pratiti na HTV 3 programu, ti tableti u ovih 14 dana neće trebati. 

Tema: Koronavirus 

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije