Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova vrijedna 3,2 milijuna eura

Karlovački sudovi iduće dvije godine, zbog uređenja Palače pravde, na nekoliko adresa

karlovac sud
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
18.09.2015.
u 13:50

Čitav Općinski sud bit će preseljen u glavnu zgradu Hrvatske pošte na adresu Matice hrvatske 4. Njihovo preseljenje počinje danas, a završit će do 5. listopada

Karlovačka Palača pravde u kojoj su smještani svi sudovi na adresi Trg hrvatskih branitelja 1, do kraja listopada bit će potpuno iseljenja. Privremeno, naravno, jer do kraja godine izvođač će započeti obnovu zgrade vrijednu 3,321 milijuna eura.

– Ministarstvo pravosuđa izabralo je na javnom natječaju izvođača radova, žalbi nije bilo, stoga možemo započeti iseljavati sudove iz zgrade radi obnove. Iako je riječ o privremenim adresama, radovi će trajati gotovo dvije godine, stoga je važno da građani znaju gdje će za to vrijeme biti koji sud – kazao je Ivan Perković, predsjednik Županijskog suda Karlovac. Već danas, započelo je preseljenje Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda Karlovac, odnsono gruntovna,  inače građanima jedan od najzanimljivijih odjela. Djelatnici suda, uz pomoć tvrtke angažirane za preseljenje spisa, dokumenata i dijela namještaja, počeli su iznosti potrebne strani na novu adresu, odnosno u prostorije Nove pošte u Meštrovićevoj ulici 8, zapravo u blizini zgrade suda.

Čitav Općinski sud bit će preseljen u glavnu zgradu Hrvatske pošte na adresu Matice hrvatske 4. Njihovo preseljenje počinje danas, a završit će do 5. listopada. Županijski sud preselit će na Korzo, točnije prostorije će dijeliti s djelatnicima Croatia osiguranja. Uredi Županijskog državnog odvjetništava ubuduće će biti u prostoru nekadašnje tvornice Že-Če-a, odnosno u zgradi u kojoj se nalaze škole stranih jezika u Ulici dr. Vlatka Mačeka. Prekršajni sud dvije će godine boraviti  u zgradi MORH-a, na Trgu bana P. Zrinskog 8 gdje se nalazi i Ured za obranu.

- Sva seljenja trebala bi završiti do kraja listopada, a nakon toga izvođač preuzima posao preuređenja zgrade suda. Iz vana će ona ostati u istim gabaritima, niti fasada neće biti promijenjena jer je vanjski izgled zaštićen. No, bit će promijenjena stolarija, proširene neke sudnice, dobit ćemo kvalitetniji informatički i sigurnosni sustav i što je najvažnije, sve će vodovodne i električne instalacije biti promijenjene. I naš podrumski prostor bit će dodatno uređen kako se ne bi više događala plavljenja. Zgrada će dobiti kolektorsko grijanje i hlađenje, a bit će ugrađen i lift - pojasnio je Ivan Perković. Ministarstvo pravosuđa plaćat će naknadu za boravak svojih sudova na privremenim adresama, ukoliko nije riječ o prostorima koji su u državnom vlasništvu, poput MORH-a.

Inače, karlovačka Palača pravde bit će obnovljena sredstva koje je Hravtskoj, donsono Karlovcu poklonila Norveška vlada i koja nećemo morati vratiti. Po tome je karlovački projekt jedinstven u Hrvatskoj, jer niti jedna zgrada Ministarstva pravosuđa nije dobila tolika sredstva na poklon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije