Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE OPTUŽNICE

Kardiokirurg splitskog KBC-a pod istragom DORH-a i dalje radi u bolnici

Split: Klinički bolnički centar Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
07.01.2023.
u 10:24

Novinari Provjerenog javili su se i Bulatu koji je putem odvjetnika poručio da "nema saznanja o pregledu pacijenta izvan bolničkog protokola i upućivanja na operaciju"

Kardiokirurg Christian Bulat iz KBC-a Spit i dalje radi u bolnici iako ga DORH tereti da je primio mito. Tu su priču razotkrili reporteri Provjerenog prije četiri godine kada je Ljubica Adžaip priznala da je dala mito za liječenje pokojnog supruga. Suđenje kreće krajem siječnja ove godine, a isti se liječnik sada suočava ne samo s tom, već i s optužnicom za nesavjesno liječenje.

U splitskom KBC-u, doznali su reporteri Provjerenog, odvija se pravi triler; liječnici se međusobno optužuju i prijavljuju, pokreću se nadzori, a inspekcije su stalni gosti, prenosi Dnevnik.hr. "Nemojmo zaboraviti da Bulat u tome sigurno nije bio sam, a svi ljudi koji su tada u toj aferi sudjelovali su i danas zaposlenici bolnice", za Provjereno je rekao izvor iz bolnice koji je odlučio progovoriti, no ostati anoniman.

Izvor smatra da je ostanak Bulata na poziciji kardiokirurga "ključna pogreška", a kao primjer navodi situaciju u kojoj je pacijentica navodno izuzeta iz bolničkog protokola iako je njezino stanje upućivalo na žurnu operaciju.

Novinari Provjerenog javili su se i Bulatu koji je putem odvjetnika poručio da "nema saznanja o pregledu pacijenta izvan bolničkog protokola i upućivanja na operaciju", te negira cijeli slučaj. Bolnica je pokrenula izvanredni unutarnji nadzor o kojem je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, iz kojeg kažu da nisu dobili obavijest o tome što je nadzorom utvrđeno.

Hrvatska liječnička komora, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, a niti KBC Split nisu odgovorili na upite Provjerenog.

VIDEO Državna tajnica o ubojstvu djevojčice u Kozarim Putevima

Komentara 1

PH
Petarstijena-HR
13:53 07.01.2023.

Sram bilo Hr krivousuđe,kad još taj sramotan čin podmićivanja u bolnici niste uspjeli riješiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije