Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bosna i hercegovina

'Što će biti s BiH ako Turci napuste Zapad?'

Erdogan u BiH
Foto: Reuters/Pixsell
26.06.2018.
u 12:15

Valja pripaziti na nepredvidivost turske vanjske politike, kaže analitičar Adnan Huskić

Stotinjak turskih državljana u Bosni i Hercegovini bučno je u nedjelju navečer u središtu Sarajeva proslavljalo izbornu pobjedu Recepa Tayyipa Erdoğana. Pridružila im se i manja skupa građana Sarajeva, ali daleko od toga da su Bošnjaci, barem na ulicama, proslavljali Erdoğanov uspjeh.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i čelnik SDA, Bakir Izetbegović među prvima je uputio čestitku Erdoğanu.

S druge strane, hrvatski i srpski političari uglavnom se suzdržavaju od komentara, s obzirom na to da su nezadovoljni Erdoğanovom probošnjačkom politikom u BiH.

Analitičar Adnan Huskić ističe kako Erdoğan u novom kapacitetu i s novim ovlastima, barem u prvo vrijeme, neće mijenjati ništa u politici prema BiH i Balkanu.

Erdogan u BiH
1/8

– Nastavit će se prisan odnos s Izetbegovićem i SDA i generalno odnos prema regiji, koji se uglavnom zadržavao na bilaterali. Na niskom smo mi mjestu prioriteta kada je Turska u pitanju bez obzira na taj nesporni sentiment koji postoji u Turskoj prema ovom prostoru. Nije Turska ni do sada iskoristila potencijal da bi stabilizirala regiju, a mogla je. Ono na što treba paziti nepredvidivost je turske vanjske politike. Što ako se Turska nastavi udaljavati od Zapada? Kako će to utjecati na euroatlantske integracije BiH i kako će bošnjačka politika reagirati na to, pita se Huskić.

Ključne riječi

Komentara 12

KA
kamenjar0404
16:00 26.06.2018.

Turci su 500 godina pravili srbe i bosance pa prema tomu Turska ima pravo uzeti Srbiju i Bosnu osim Hercegovine i Vojvodine kao svoje potomke pod svoje !!!!

KA
kamenjar0404
14:57 26.06.2018.

Neka Turci uzmu Bosnu i Srbiju osim Hercegovine i Vojvodine !!! Bosna i Srbija su oduvijek bili Turska !!!!

DU
Deleted user
13:31 26.06.2018.

Očekujem daljnji prodor Turaka na sjever 🐷🌙🇹🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije