Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEPINAC I MANOLIĆ

Kaptol je Manoliću predbacivao hapšenje i trovanje kardinala Stepinca, on je to s gorčinom odbacivao

15.04.2024.
u 11:23

U svojim memoarima Manolić je napisao da je Stepinac trebao biti likvidiran prvih dana nakon ulaska partizana u Zagreb. "Oficir Ozne koji je imao taj zadatak stigao je u Zagreb tri dana prije i tražio na više adresa Stepinca – kad ga nije pronašao, povukao se iz Zagreba. U ta tri dana Bakarić je izvijestio Krajačića kakav je dogovor postignut u Beogradu, na što se je Krajačić jako iznervirao i zvao Tita da se odluka povuče. Tito je rekao da ne može pomoći jer ne zna gdje je izvršitelj te odobrio da Krajačić upozori Stepinca da se nekoliko dana sakrije dok se realizator naloga ne javi u bazu"

Komentara 22

Avatar Behemot
Behemot
14:09 15.04.2024.

I ode Joža, ostao je još Budimir Lončar 100+

MA
Maslac
05:48 17.04.2024.

Glupost, trovali Stepinca??? Pa bio je u zatvoru mogli su od njega raditi sta su htjeli....pustili su ga nakon 5g i umro je prirodnom smrcu.

DA
darko122
11:59 15.04.2024.

Iako je dio moje rodbine završio život na Križnom putu, zapaliti ću mu svijeću na grobu ako je verificirao negdje istinu o poslijeratnim događanjima 1945. Ne radi osvete, nego radi toga da konačno začepimo gubice velikosrpskim hegemonistima koji lažima žele ocrniti Hrvatsku. Joža ima zasluge za RH, a takav je život nikad crno -bijeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije