Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OSTAVKU

Kaos u KBC-u Split: 'Djelatnici su znali flomasterima napisati ljudima ime i prezime po rukama'

KBC Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
12.05.2020.
u 21:50

On smatra nakon što se sazna tko je odgovoran da se ne bi trebala prihvatiti ostavka ravnatelja.

Nakon što je otkrivena zamjena identiteta dvije pacijentice u KBC-u Split ravnatelj Julije Meštrović dao je ostavku, a u njegovu obranu stao je dr. Zdeslav Benzon iz Hrvatskog liječničkog zbora, podružnice Split

- Pozdravljamo moralan čin profesora Meštrovića, ali smatramo da on kao ravnatelj bolnice nije izravno odgovoran za ružnu stvar koja se dogodila. Mislim da se može istražiti tko je odgovoran za ovaj slučaj - smatra dr. Zdeslav Benzon za N1. 

On smatra nakon što se sazna tko je odgovoran da se ne bi trebala prihvatiti ostavka ravnatelja. 

 - Kada vam odjednom dođe 50 pacijenata iz Doma za starije bez dokumenata, mnogi nisu kontaktibilni, djelatnici su znali flomasterima napisati ljudima ime i prezime po rukama. Nažalost, moguće je da se ovakav slučaj dogodi jer nitko nije pripremljen za ovakve slučajeve kada odjednom puno pacijenata dođe.

 - Vjerojatno je do greške došlo kod prijema pacijenata i došlo je do zamjene povijesti bolesti, to je moja pretpostavka", kazao je dr. Benzon. 

Ključne riječi

Komentara 7

KO
Kokoiduhovi
09:38 13.05.2020.

Pa očito ne postoji službeni protokola kod primitka pacijenata. Postoje narukvice za bebe i rodilje. Zašto ne postoje veće narukvice za odrasle pacijente na kojima se odmah u vozilu hitne napišu ime,prezime i datum rođenja osobe. Kada ju dovezu uu bolnicu - sve već piše. Ali to je "seljačko" rješenje. Zacijelo nam treba nekoliko Povjerenstava, Odbora, te poseban Pravilinik o utvrđivanju identiteta hitnih pacijenata. Jer, mi smo ...... slučajna država.

FA
fajlpz
07:12 13.05.2020.

Baš me to čudi u Splitu njihova bolnica je poznata kao dobro organizirana.Hahahaha

DU
Deleted user
08:12 13.05.2020.

Najbolja bolnica na svitu i okolici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije