Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježno nevrijeme

Kaos u Austriji, čitateljica poručuje: Odgodite put na skijanje, sve je blokirano

Snijeg u Austriji
Foto: Snimio čitatelj
1/8
09.01.2019.
u 10:40

Neki su dijelovi ispod deset metara snijega, a očekuju da će pasti još tri metra. Imate li kakvih informacija, fotografija ili videa, šaljite nam ih na e-mail javi@vecernji.net ili na našu Facebook stranicu.

Snježno nevrijeme praćeno visokim nanosima, mećavama i lavinama u proteklih je dana tako žestoko zahvatilo pojedina alpska područja da su posljedice toga i izgubljeni ljudski životi. Tako je, prema pisanju Bilda, u Austriji i Njemačkoj poginulo najmanje desetero ljudi, a dijelovi austrijskih i bavarskih Alpa potpuno su paralizirani i odsječeni od ostatka svijeta. Na brojnim mjestima potpuno je zabranjen i promet cestama, česti su i prekidi struje jer stabla pod velikim teretom snijega padaju pritom rušeći i prekidajući električne vodove. 

Prema najnovijim prognozama sljedećih dana trebalo bi pasti još tri metra snijega, a već ga je dosad palo više od prosječne količine koja inače padne u siječnju. Na nekim mjestima snježni su nanosi do deset metara.

Najviše su pogođeni Vorarlberg, Tirol, Salzburg i brda u Gornjoj Austriji i Štajerskoj. Lavinama je posebno pogođena turistička regija Dachstein s mnogim skijalištima.

Video – Snijeg u Austriji

Zbog nove količine snijega koja će napadati dodatno će se povećati opasnost od novih lavina, a posebno zabrinjavajuće zvuči i to što prognoze pokazuju da će Austriju pogoditi i oluja s udarima vjetra do 80 km/h.

Prema dostupnim informacijama, skijaši iz Hrvatske su dobro.

– Skijaši koji su otputovali preko naše agencije smješteni su u skijalištima koja nisu izravno pogođena mećavama i lavinama – rekla je Nikolina Frklić iz agencije Atlas.

No, naša čitateljica Katarina iz Radstadta poručuje:

– Tko je mislio doći u Austriju na skijališta neka odgodi putovanje do daljnjega, ovdje je sve blokirano.

>>Imate li kakvih informacija, fotografija ili videa, šaljite nam ih na e-mail javi@vecernji.net ili na našu Facebook stranicu.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
10:35 09.01.2019.

Prekrasne fotografije snijegom prekrivenih Alpi. Kao i svake zime.

PU
paul-umpe
11:48 09.01.2019.

sta je sve blokirano ne pisite gluposti.blokirano za budale koji nemaju zimsku opremu a krenili na skijanje.

PV
prcko.vitamincic
09:54 09.01.2019.

Iz takvog kaosa oni zarade deset puta više nego hrv turizam. Zar to nije sramota? Zemlja u kojoj nema kapi mora ima deset puta bolji standard od nas? Pogledajte njihovu vladu, da li manjine ili neki Pupuvci upravljaju državom? E moj narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije