Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

Kandidat HDZ-a za međimurskog župana: Prvi dan ću podignuti subvencije poduzetnicima za 100 posto

– Mislim da je budućnost Međimurja u industriji visoke dodane vrijednosti i proizvodnji zdrave hrane. Mi smo raj na zemlji između Mure i Drave i taj potencijal treba iskoristiti. Već 2025. možemo postići taj iskorak'
07. travnja 2021. u 11:53 7 komentara 2818 prikaza
Foto: Večernji TV

U studiju Večernjeg lista u srijedu je gostovao Goran Gotal, kandidat HDZ-a za međimurskog župana.

Na početku se osvrnuo na najavu kandidature aktualnog župana Matije Posavca koji na izbore ovog puta izlazi kao nezavisan kandidat. Kazao je kako je do nedavno radio u njegovu uredu.

"Matija i ja se poznajemo godinama, a i vršnjaci smo. Naša je suradnja uvijek bila dobra i kvalitetna".

Zatim je obrazložio zašto bi građani trebali birati baš njega za župana.

"Što se tiče mog iskustva, tu govorimo o 20 godina političkog i profesionalnog staža na svim razinama. Bio sam općinski vijećnik u općini Goričan, bio sam predsjednik gradskog vijeća grada Preloga, zatim sam bio 13 godina u županiji kao glavni operativac gdje sam sa svojim suradnicima realizirao više od stotinu projekata diljem Međimurja – od izgradnje škola, vrtića, sportskih dvorana pa nadalje. Cijelu svoju karijeru zaokružio sam pozicijom tajnika kabineta u Ministarstvu prostornog uređenja i graditeljstva. Kroz svoje iskustvo dobro sam upoznao svoje Međimurje i shvatio čime su moji sugrađani zadovoljni i čime nisu zadovoljni", kazao je. 

CRO DEMOSKOP Koji su rejtinzi stranaka uoči lokalnih izbora i tko su najpopularniji političari

Ali svim tim projektima istodobno se hvali i Matija Posavec pa je ostalo upitno čiji su to onda zapravo projekti. 

"Ja nisam samo surađivao s Posavcem nego i s drugim županima. Međutim, imao sam tu čast da budem dio struktura u županiji koje su tehnički bile odgovorne za planiranje, provedbu, ugovaranje, diktiranje tempa rada i realizaciju svih tih projekata. Odatle vučem svoje iskustvo", kaže Gotal. 

Odgovorio je na pitanje što bi on konkretno bolje radio od dosadašnjeg župana Posavca.

"Stječe se dojam da cijelo Međimurje zadnjih dvadesetak godina, unatoč svim dobrim rezultatima, ipak kaska. Po iznosu prosječne neto plaće Međimurska županija tek je 13. u Hrvatskoj. Mislim da je budućnost Međimurja u industriji visoke dodane vrijednosti i proizvodnji zdrave hrane. Mi smo raj na zemlji između Mure i Drave i taj potencijal treba iskoristiti. Već 2025. možemo postići taj iskorak."

Upitan je što konkretno županija u smislu rasta standarda stanovništva može napraviti?

Zagreb: Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima se obratila medijima Mateja Šobak Izbori su za mjesec dana, gdje su programi?

"Plaće se ne povećavaju dekretom ili galamom. Što se tiče mojih prijedloga, rast plaća bazira se na pet temeljnih stupova koji će generirati iskorak u smislu povećanja plaća. Prvi je stup jača podrška međimurskim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima. Kad postanem župan, odmah prvi dan ću dati prijedlog da se direktne subvencije povećaju za 100 posto", kazao je Gotal. 

Kako će pronaći novac za provođenje svoje ideje? 

"Imamo plan za to, dobro poznajem interne procese i svih 130 ljudi zaposlenih u Međimurskoj županiji. Jedan konkretan primjer je konto u konsolidiranom proračunu da bih smanjio rashode u smislu energija i materijala koji inače iznose više od 90 milijuna kuna. Kroz postupak javne nabave zajedničkih proračunskih korisnika garantiram godišnju uštedu od 5 posto, a to vam je 4.8 milijuna kuna", objasnio je HDZ-ovac.

U nastavku emisije govorio je o ostalim stupovima koji prema njegovu mišljenju jamče rast standarda, o svojoj viziji Međimurja, ali i tome koliko će mu članstvo u HDZ-u pomoći ili odmoći u realizaciji projekata.

CIJELU EMISIJU MOŽETE POGLEDATI U VIDEOPRILOGU NA POČETKU TEKSTA

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • xibau:

    ne smanjivati namete, nego povećavati namete i davanje subvencija, hdz je postao radnička fronta.....što je najgore dok djele pare govore mi smo dali....

  • Avatar utunelu
    utunelu:

    daj ti tu drzavu nekome pod najam najbolje nam je bilo pod okupatorima

  • francekmali:

    A gdje nađoše ovog genija ???