Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJA

Ukraden kamion prepun eksploziva, Interpol oglasio alarm!

Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
23.01.2018.
u 10:17

Upozorenje je izdato svim europskim policijama.

Kamion s prikolicom i više od 34.000 litara eksplozivnog materijala ukraden je u Belgiji, što je izazvalo uzbunu u Europi.

Interpol je oglasio alarm nakon krađe materijala koji se koristi za izradu bombi.

Upozorenje je izdato svim europskim policijama.

Kamion je ukraden u gradu Zedelgemu u subotu i iimao je registarske tablice 1-QEB-708.

Posebno su u stanju uzbune obavještajne agencije i granične policije u Luksemburgu, Belgiji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji i Francuskoj, piše dailystar.

Belgijske vlasti vjeruju da su počinitelji već zamijenili tablice u namjeri da napuste Belgiju.

Ključne riječi

Komentara 13

IB
istina_boli
13:24 23.01.2018.

Opet muslici spremaju vatromet, samo je pitanje gdje i kad?

CR
crocro
11:54 23.01.2018.

Kako je mogao biti ukraden? Kako su dobro organizirani kriminalci čisto slučajno naišli na kamion pun eksploziva, sjeli u njega i nestali? Kako se moglo dogoditi da nitko nije čuvao eksploziv u vrijeme krađe? Ili je možda ostavljen bez stalnog nadzora i tako pripremljen za kradju? U nikakvim drugim okolnostima to ne bi bilo moguće učiniti jer takvo vozilo nije nikada bez nadzora, pa i da je bez nadzora onda je osiguran u zatvorenom prostoru. Okolnosti kradje nisu objavili. Koliko od njega mogu razornih bombi napraviti i gdje će one eksplodirati i na taj način utjerati dodatni strah u kosti ionako nesigurnim europljanima. Sigurnost europljana je očito prošlost samo se postavlja pitanje: Zar je tako moralo biti?

Avatar navijač
navijač
10:51 23.01.2018.

Bit će rokanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije