Naslovnica Vijesti Svijet

Završena kriza: Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen

"Činimo sve kako bismo održali komunikaciju s njim i sve što je potrebno da osiguramo da se ljudi oslobode", kazao je Beh.
30. prosinca 2017. u 21:32 2 komentara 1835 prikaza
Foto: Reuters/PIXSELL

Ukrajinska policija u subotu je oslobodila preostale taoce koje je u poštanskom uredu držao muškarac za kojeg se vjerovalo da je naoružan eksplozivima, a uhićen je nakon nekoliko sati krize u gradu Harkivu. 

talačka kriza Engleska Završena talačka kriza u kuglani u Nuneatonu, otmičar priveden

"Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen", napisao je na svom profilu Twittera ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je fotografiju muškarca krvavog lica kojeg drži policajac. 

Nijedan taoc nije ozlijeđen. Policija je ranije objavila da je muškarac ušao u poštanski ured noseći masku, s namjerom da opljačka to mjesto te je zatim uzeo 11 taoca.  Ranije je pustio petero taoca - tri žene i dva djeteta. 

Policija je otkrila da je s napadačem bila u kontaktu uz pomoć telefona talaca,  a otimačevo ponašanje opisala je kao mirno i bez zahtjeva. 

Avakovov savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su među taocima bili zaposlenici ureda i klijenti. Jedan od njih uspio je iz zgrade nazvati policiju. 

"Patrola je stigla na mjesto krađe u nekoliko minuta", napisao je na Facebooku.

"Lopov je shvatio da sad ne može sigurno napustiti mjesto zločina s plijenom, pa je odlučio objaviti da uzima taoce", dodao je Geraščenko. 

Jedno od dva puštena djeteta otkrilo je lokalnim medijima da je napadač stavio eksplozive u dvije boce i prijetio da će se raznijeti ako ga policija neće slušati. Prema iskazu djeteta, napadač je tvrdio i da ima rak mozga. 

U jednom je trenutku izrazio zabrinutost zbog nedavne zamjene zatvorenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista, tvrdeći kako ih je trebalo biti oslobođeno više, objavila je policija. Ukrajina i separatisti su u srijedu razmjenili stotine zatvorenika, što je najveća takva razmjena otkad je izbio sukob u regiji Donbas u kojemu je dosad poginulo više od 10 tisuća ljudi.

Eksplozija u Kijevu TRAGEDIJA Eksplozija u Kijevu: Jedan ubijen, troje ranjenih Ukrajinska aktivistica Ukrajina Aktivistica u toplesu prosvjedovala protiv Porošenkove tvornice slatkiša Mihail Saakašvili Drama u Kijevu VIDEO Pogledajte kako su prosvjednici oslobodili Saakašvilija iz policijske marice
smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Tito Svetinja
    Tito Svetinja:

    Pozvati ruske specijalce.Oni neće dati priliku teroristi ni zatočenima.Drugima za opomenu.Pomolimo se za rusku stvar.

  • djordje:

    Uskoro i u RH.......