Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spriječen napad

Njemačka policija evakuirala Božićni sajam u Potsdamu, pronađen eksploziv

Njemačka policija
DPA/Pixsell
01.12.2017.
u 17:42

Novine pišu kako je policija u 14:30 po lokalnom vremenu dobila obavijest nakon što je jedan zaposlenik otvorio paket u ljekarni i vidio sumnjive žice i elektroničke komponente

Njemačka policija evakuirala je Božićni sajam i okolno područje u Potsdamu, gradu u blizini Berlina, kako bi istražila sumnjivi predmet, objavila je lokalna policija u petak na svom Twitter profilu, a kasnije je potvrdila da on sadrži eksplozivni materijal.

Policija je otkrila kako su na mjestu događaja specijalne postrojbe koje istražuju predmet koji su novine Potsdamer Neueste Nachrichten opisale kao paket dug 40 i širok 50 centimetara koji je dostavljen u ljekarnu u blizini sajma.

Njemačka je u stanju pripravnosti zbog mogućnosti terorističkog napada gotovo godinu dana nakon što je Tunižanin islamist ukrao kamion, ubio vozača i zatim zabio to vozilo na Božićni sajam u Berlinu, ubivši 11 osoba.

Novine pišu kako je policija u 14:30 po lokalnom vremenu dobila obavijest nakon što je jedan zaposlenik otvorio paket u ljekarni i vidio sumnjive žice i elektroničke komponente.

Božićni sajmovi su se u ponedjeljak otvorili diljem zemlje u sklopu sezone blagdana, a štite ih snage sigurnosti i betonske barijere. U Njemačkoj ima oko 2600 takvih sajmova.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere ovog je tjedna naglasio kako je Njemačka pojačala razmjenu informacija između federalnih i državnih službenika, te da je poduzela dodatne korake kako bi ojačala sigurnost nakon niza propusta u berlinskom slučaju.

Komentara 9

DU
Deleted user
17:50 01.12.2017.

Danke Frau Merkel und Grüne! Hvala Merkel i zeleni!

Avatar arba_arba
arba_arba
22:19 01.12.2017.

Mislim da su to skrivili Hercegovci jer 93 nisu prepoznali miroljubivost Bosnjaka i zato sto se "ustasoidni kamenjarci" nisu dali dobrovoljno od "pitomih" Bosnjaka nabiti na kolac. Zato se sad Bosnjaci i njihovi saveznici moraju ovako braniti.

KT
Kolo_Tg
20:09 01.12.2017.

Njemac nije kriv a placa vec po koji put? Istina postali su beskicmenjaci tek nesto časti po selima ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije