Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio svjedok

Kalmeta iz Fimi medije izašao bez optužbi

31.05.2012., Zagreb - Hrvatski sabor je raspravom o Godisnjem izvjescu o radu pravobraniteljice za jednakost spolova nastavio 4. redovitu sjednicu. Bozidar Kalmeta.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.11.2014.
u 22:45

Tijekom suđenja za aferu Fimi media Kalmetino ime se često spominjalo u kontekstu afera u i oko HAC-a

Ime Božidara Kalmete proteklih se godina često spominjalo u kontekstu brojnih afera koje su, malo-pomalo, izlazile na vidjelo iz njegova bivšeg ministarstva. Na meti javnosti Kalmeta se posebno našao tijekom istrage i suđenja za aferu Fimi media kada su se lagano počeli razaznavati razmjeri korupcijske hobotnice, kako u HAC-u tako i u državi.

Tijekom tog suđenja Kalmeta je bio svjedok, no on je iskazivao o načinu na koji je funkcioniralo Predsjedništvo HDZ-a. Njega su pak spominjali neki svjedoci (Robert Jukić, Antun Fabek, Milivoj Mikulić, Andrej Sardelić...) koji su iskazivali kako je nazočio njihovim sastancima s Mladenom Barišićem te Barišićevim zahtjevima da tvrtke kojima su bili na čelu moraju poslovati s Fimi medijom. Neki su svjedoci naveli i da je Kalmetin ured za van bio u restoranu Baltazar te da je to bila opće poznata stvar. No, iako se jedan od krakova afere Fimi media odnosi i na poslovanje te tvrtke s HAC-om i HC-om te iako zbog tih optužbi trenutačno traju suđenja tadašnjim šefovima tih tvrtki, Kalmeta je u cijeloj priči prošao neokrznut.

Konkretnije, nije se poput nekih svojih bivših kolega iz Vlade našao na optuženičkoj klupi, a iz istražiteljskih krugova proteklih godina moglo se čuti da sve ono o čemu nekadašnji Kalmetini podređeni govore ne prelazi razinu indicija. Drugim riječima, u to vrijeme protiv Kalmete, barem po nahođenju istražitelja, nije bilo dovoljno jakih dokaza da bi se protiv njega pokrenula istraga.

>> Kalmeta o otvaranju istrage: To su sve stare stvari, dokazat ću svoju nevinost

>> Brkić: Budući da Kalmeta nije zabrinut, nismo ni mi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije