Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u SAD-u

U odronima zemlje poginulo 13 ljudi: 'Ovo je kao bojište u 1. svjetskom ratu'

Nevrijeme u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.01.2018.
u 07:26

Odroni zemlje događaju se zbog snažnih požara prošloga mjeseca, najvećih u povijesti na području Kalifornije, u kojima su izgorjeli trava i grmlje koji sprječavaju odrone

Najmanje 13 osoba poginulo je u utorak u odronima zemlje na području južne Kalifornije koje je prošloga mjeseca poharalo nekoliko požara u kojima je izgorjela vegetacija koja sprječava odrone.

Obilne kiše počele su padati u utorak rano ujutro, a najteže je pogođen okrug Santa Barbara koji se proteže duž pacifičke obale sjeverno od Los Angelesa i gdje je stanovnicima naređeno da se evakuiraju. Neki od njih to su morali učiniti drugi put nakon prosinca. Međutim samo 10 do 15 posto poslušalo je zapovijed o evakuaciji, rekla je glasnogovornica vatrogasne službe okruga Santa Barbara.

Hitne službe su, uz pomoć pasa i helikoptera, spasile desetke ljudi iz odrona. Debeli sloj blata i odronjene zemlje srušio je stabla, uništio automobile i prekrio cijele blokove naselja, a blokirana je i glavna prometnica duž obale.

Nevrijeme u Kaliforniji
1/13

Broj poginulih mogao bi biti i veći jer hitne službe još pretražuju desetke uništenih i razorenih domova u potrazi za preživjelima, rekao je šerif okruga Santa Barbara Bill Brow opisavši situaciju kao "bojište u prvom svjetskom ratu".

Dodao je da je u utorak prijavljeno najmanje dvadesetak nestalih, ali točan broj još se ne zna.

Odroni zemlje događaju se zbog snažnih požara prošloga mjeseca, najvećih u povijesti na području Kalifornije, u kojima su izgorjeli trava i grmlje koji sprječavaju odrone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije