Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Kako je klinac osramotio SAD

An undated picture shows Jack Douglas Teixeira who was arrested by the FBI, over the leaks online of classified documents
Foto: SOCIAL MEDIA WEBSITE/REUTERS
1/3
16.04.2023.
u 10:15

Osumnjičenik u slučaju curenja informacija koje je uznemirilo SAD i njihove saveznike imenovan je kao 21-godišnji Jack Douglas Teixeira

FBI je u četvrtak uhitio zaposlenika Nacionalne garde zračnih snaga zbog curenja povjerljivih dokumenata koji su osramotili Washington pred saveznicima diljem svijeta. Neki od najosjetljivijih dokumenata navodno se tiču snage i nedostataka ukrajinske vojske te informacija vezanih uz američke saveznike uključujući Izrael, Južnu Koreju i Tursku.

Osumnjičenik u slučaju curenja informacija koje je uznemirilo SAD i njihove saveznike imenovan je kao 21-godišnji Jack Douglas Teixeira koji se sad suočava s optužbama prema američkom Zakonu o špijunaži. On je u chatroomu pod nazivom "Thug Shaker Central" na Discordu - društvenoj platformi popularnoj među igračima - navodno bio poznat pod nadimkom “OG”.

Bio je aktivan u privatnoj online grupi u kojoj se raspravljalo o videoigrama, Bogu, oružju, rasističkim memovima, ali i visoko povjerljivim američkim datotekama. Navodno je na internetu koristio različita korisnička imena. Prethodno je napisao verzije osjetljivih informacija i podijelio ih u sobi za čavrljanje, a fotografije datoteka navodno je počeo dijeliti nakon što je postao frustriran jer drugi članovi chat sobe nisu obraćali pozornost na njegove objave.

Ako vi nećete komunicirati s njima (datotekama), ja ću ih prestati slati - zaprijetio je, prema riječima jednog člana grupe, u više navrata.

- Bio je kršćanin i protivio se ratu, samo je želio obavijestiti neke od svojih prijatelja o tome što se događa - kaže jedan tinejdžer iz grupe o mogućim razlozima zbog kojih je Jack Douglas podijelio dokumente.

VIDEO Američka špijunska afera

Ključne riječi

Komentara 4

HR
Hrvoje5
10:28 16.04.2023.

On je osramotio jedino antikulturu smrti masonerije i pokvarenih elita koje sad vuku u ww3 i kojima je uništenje čovječanstva najveći i najpodliji cilj. Pogledajte dobro ovog klinca kojeg osuđujete i grdite. Ovo je glas protiv trećeg svjetskog rata. On je glas razuma, protesta i otpora fašizmu i kulturi smrti.

DU
Deleted user
10:51 16.04.2023.

Možeš mislit!

PO
Poletarac101
11:41 16.04.2023.

Guantanamo Bay Bay

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije