Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kako dobiti poticaje iz gradskog programa?

O načinima i mogućnostima ostvarivanja gradskih poticaja govorio je dr. vet. medic. Zorislav Rodek, predsjednik Gradskog vijeća
15. ožujka 2011. u 11:59 0 komentara 1 prikaza
poljop (1)
Foto: Arhiv TKIC

LEPOGLAVA – O cijelom spektru pitanja zanimljivim ratarima, vinogradarima, voćarima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima razgovaralo se na skupu što su ga u lepoglavskom Domu kulture organizirali Agroturistički klaster, Udruga Strojni prsten i Udruga vinogradara Klopotec. Dr. veter. medic. Zorislav Rodek okupljene je sudionike informirao o gradskom programu poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja te ih uputio u načine i mogućnosti dobivanja poticaja. Davor Brečak iz Hrvatske poljoprivredne komore upozorio ih je na obvezu poštivanja nove zakonske regulative koja se odnosi na tzv. višestruku suglasnost, Naturu 2000 te na upute o zaštiti bilja i uporabi zaštitnih sredstava kojih se proizvođači moraju pridržavati. Posebno se osvrnuo i na Agronet, elektroničku aplikaciju za pomoć OPG-ima.

U radu skupa sudjelovali su i predstavnici osiguravajućih kuća i specijaliziranih tvrtki, koji su poljoprivrednicima govorili o mogućnostima osiguranja domaćih životinja, usjeva i nasada, preporučili im hibride za ovogodišnju sjetvu i predstavili prodajne programe sredstava za zaštitu bilja. Na pitanja sudionika odgovarali su i lepoglavski gradski čelnici.

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.