Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i u RH ima pašaluka

Kajin: Događaji u BiH upozorenje su i Hrvatskoj

Damir Kajin
Patrik Macek/PIXSELL
10.02.2014.
u 12:58

Reagirao je i na najavu istarskog župana Flege o izradi kataloga praznih poslovnih prostora i neiskorištenih hala u Istri, napomenuvši da bi trebalo napraviti katalog privatne imovine istarskih čelnika

Događaji u BiH pouka su da se Hrvatska mora radikalno reformirati, kazao je danas u Puli nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin. Navodi kako Hrvatska ima previše pašaluka, među njima je i Istra, tvrdi Kajin i upozorava da bi se IDS, stranka koju naziva "Istražnim demokratskim savezom", trebao zamisliti nad situacijom u Sisku, a poveznicu vidi i u broju savjetnika županice Marine Lovrić Merzel i savjetnika u Istarskoj županiji.

Na intelektualne usluge troši se 4,8 milijuna kuna godišnje, veli Kajin. Reagirao je i na najavu istarskog župana Flege o izradi kataloga praznih poslovnih prostora i neiskorištenih hala u Istri, napomenuvši da bi trebalo napraviti katalog privatne imovine istarskih čelnika, ali i proračunskih ulaganja u promašene projekte. Uvjeren kako nije riječ samo o nekontroliranom trošenju, već i o pranju novca, Kajin je naveo slučaj vodnjanske uljare gdje je, kaže, oprano 15 milijuna kuna.

>>U saboru se nije glasalo o Bajićevom izvješću. Kajin: To je da se čovjek prekriži!
 

Komentara 3

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
16:51 12.02.2014.

Kajin, kada si spomenuo loše stanje medija? Ili ne vidiš da je partizansko: Finska, Nizozemska, Norveška, Luksemburg i Andora na vrhu su po slobodi medija. Pokazao je to indeks slobode medija za 2014. godinu, koju izdaju Reporteri bez granica (RWB),, a prema kojemu je Hrvatska na 65. mjestu.

KR
KroničarHr
13:10 10.02.2014.

samo je potreban povod Damiru Kajinu da nas obaspe svojom političkom inteligencijom, koja u svojoj sveobuhvatnosti analitički secira sve, od optimalne državne strukture, političkih ideja, politološke terminologije do diplomacije i međunarodne politike. Čovjek je jednostavno nepresušan izvor znanja, ideja i prijedloga, do te mjere sofisticiranih da sam siguran kako pola najvažnijih obavještajnih zajednica u ovome djelu Europe, danonoćno čupa kosu analizirajući njegove premudre misli i stajališta, svjesni da su na samome izvorištu bogatoga rudnika, ali - samo im kramp treba. Zato predlažem, posebno zbog usporedbe kvalifikacijskih ciljeva prosvjeda u BiH sa problemima u Hrvatskoj, hitno nabavku - krampova stranim veleposlanstvima. Nema sumnje, zlato je tu.

ME
merdevina
12:56 11.02.2014.

Jasno, treba razmotriti i "povlaštene" mirovine kao i "umiroljenja" na jedan dan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije