Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA SANKCIJE

Kadirov Obami i čelnicima EU zabranio ulazak u Čečeniju

Barack Obama
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.07.2014.
u 11:42

Kadirov je SAD i EU optužio za državni terorizam u Ukrajini i drugim zemljama

Rusija još uvijek nije odgovorila na američke sankcije zbog ukrajinske krize zabranom ulaska Baracku Obami, no predsjedniku SAD-a jedan je dio zemlje ipak stavljen izvan dometa. Naime, kako prenosi Guardian, predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov Obami je zabranio ulazak u tu malu rusku republiku. Ulazak je zabranjen i visokim dužnosnicima Europske unije Joséu Manuelu Barrosu, Hermanu Van Rompuyu i Catherine Ashton.

Kadirov je na svom profilu na Instagramu objavio kako su ove sankcije reakcije na poteze SAD-a i Europske unije u Ukrajini, Libiji, Siriji, Iraku i Afganistanu, koje je nazvao "državnim terorizmom".

Kadirov je na mjesto predsjednika došao 2007. godine, nedugo nakon što je navršio 30 godina. Njegov otac Ahmad također je bio predsjednik, ubijen je u atentatu 2004. godine, a i sam Ramzan bio je metom neuspjelog atentata 2009. godine. Mlađahni Kadirov poznat je po konzervativnim stavovima i pomalo raskalašenom životu - njegova kolekcija sportskih automobila uključuje i Lamborghini Reventon, kojih je proizvedeno samo 20, a 35. rođendan 2011. je godine proslavio u društvu zvijezda kao što su Jean-Claude Van Damme, Hilary Swank i Seal.

>> Predsjednik Čečenije: Grozni će biti Dubai na Kavkazu!

>> Putinova miljenika uspoređuju s Boratom

Komentara 20

ZA
zavrzlama
12:54 27.07.2014.

Evropski politicari poput Barossa, Van Rompuyu ( koje ime polomis jezik ) mrs Ashton, Bild etc .... sve sami americki lobisti za veliku lovu ...... EU je trula i kao takva prije ili kasnije ce nestati.

BF
brkonja fra brkati
13:58 27.07.2014.

Da je Kadirov u pravu kad se radi o državnom terorizmu,dokazuje i ova vijest: Prije nekoliko dana je američki portal Infowars.com , kojeg je su američke obajveštajne agencije u nekoliko navrata gasile i podnijele brojne tužbe zbog "objave inofrmacija kojimaa se ugražava nacionalna sigurnost Sjedinjenih Država", a kojeg uređuje poznati novinar kojeg vodi novinar Alex Jones, objavio snimku intervjua s bivšim zapovjednikom Al Qaede, koji tvrdi da je teroristička skupina ISIL dio plana "Clean Break" kojim se želi "balkanizirati Bliski Istok". Nabil Na'eem, utemeljitelj "Islamske demokratske stranke džihada" i bivši visoki zapovjednik Al Qaide je za pan-arapsku televizijsku kuću Al-Maydeen sa sjedištem u Bejrutu izjavio "kako sve trenutne skupine povezane s Al Qaedom, uključujući i ISIl, rade za CIA-u". "Ono što želim reći je da se napori svih islamskih zemalja, sunitskih i šiitskih, moraju usredotočiti u zajedničkom iskorjenjivanju tih skupina, jer su te skupine kandže kolonijalizma u regiji", rekao je Na'eem.

BF
brkonja fra brkati
13:34 27.07.2014.

Istina,niti Ameri ne idu bukvalno svugdje,nego samo tamo di ima za opljačkati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije