Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jerko Rošin:

'Kad sam Sanaderu jamčio stanom, rekli su da sam budala'

'22.10.2010., Trg svetog Marka 6, Zagreb - Saborski zastupnik Jerko Rosin. Rodjen je 5. listopada 1942. u Splitu. Zavrsio Arhitektonski fakultet u Zagrebu, VSS  diplomirani inzenjer arhitekture. Stran
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.11.2012.
u 18:00

O prijateljima: Svi oni koji su pobjegli kad je zagustilo, loši su karakteri, kaže Rošin

Dok je bio najmoćniji čovjek u državi, svi su mu htjeli biti prijatelji. Gurali su se uz njega, pratili ga u stopu po cijeloj Hrvatskoj, u svakom kadru virili mu iza leđa. Kada je pao, nestali su.

Vjerna su mu ostala samo trojica: Jerko Rošin, Luka Bebić i Mario Zubović. Štoviše, založili su svoje kuće i stanove kako bi pomogli prikupiti 12,4 milijuna kuna, koliko je iznosila jamčevina da se brani sa slobode u slučaju Fimi media. Luka Bebić nije bio raspoložen razgovarati za novine o Sanaderu, Mario Zubović je i inače teško dostupan, a progovorio je Jerko Rošin. No, i on prije presude. Jučer nije bio dostupan.

– Sanadera rijetko viđam jer sam rijetko u Zagrebu, a i on je bio zaokupljen pripremanjem obrane – rekao nam je Rošin. U šest mjeseci vidjeli su se, kazao je, četiri-pet puta.

– Kada sam mu jamčio stanom za Fimi mediju, neki su mi rekli da sam budala. Ali ako si nekome prijatelj, onda si mu prijatelj i u nevolji – objašnjava taj bivši saborski zastupnik HDZ-a. Na pitanje što kaže na sve one prijatelje koji su od Sanadera pobjegli čim je došlo do gustog, Rošin je vrlo otvoreno poručio da su to "govna i loši karakteri".

Sanaderova druženja uglavnom su uključivala i supruge njegovih prijatelja. Družili su se u parovima, a poznato je da je Bebićeva supruga Gerda i u predizbornim kampanjama pratila HDZ-ovce u njihovu krstarenju Hrvatskom u potrazi za glasovima birača.

– Pričamo o politici, ali imamo i druge teme. Razgovaramo o maslinarstvu, razmjenjujemo viceve. Ne viđamo se više toliko često jer ne radimo zajedno – tako je nakon Sanaderova odlaska medijima govorio Luka Bebić. U njegovoj kući u Komarni znali su se okupiti i Sanader i Zubović i Rošin i Biškupić, koji se odmaknuo od kruga Sanaderovih prijatelja. Bivši ministar kulture volio se igrati fotografa pa je često Sanadera i ekipu fotografirao na službenim događanjima. Nakon što su protiv Sanadera podignute optužnice, na vidjelo je izašlo kako je neke svoje prijatelje volio iskorištavati do ponižavajućih granica. Tako je Stjepan Fiolić bio zadužen za njegov travnjak, organizaciju proslava, a navodno mu je dao i ušteđevinu, što je razbjesnilo Fiolićevu suprugu...

>> VIDEO Sanader: Oni koji primaju mito neće više mirno spavati

Ključne riječi

Komentara 26

BO
BokunVina
18:59 21.11.2012.

....sad ti prijatelj se saginje negdje za sapunom na podu....pa kad ga iznenade straga i upita:-"Sto je tooooooo uslo......" ....red zatvorenika iza njega na cekanju ce reci :-"Zna seee....idemo dalje"

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
18:52 21.11.2012.

Danima smo vježbali Pljeskanje našem Sanaderu

BO
BokunVina
18:57 21.11.2012.

....a dobro.... ...vratit ce ti barba Sanader nikada....!!!! Mores polako pocet stvari pakirat i iznosit iz stana..... I ono sto ostane, skrit ce on sam od sebe......pa ti zato dajem savjet, posto si iz iste stranke ka on, onda morasras brzo djelovati dok ostali ne naplate kod njega. Dakle po poznatoj 'DZ-ovskoj...."tko je jamio jamio je".....pa izgleda i barba Sanader od tebe, jadan....nema nista....samo preko 38 miliona kuna. Prava sitnica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije