Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
to je govorio 2007.

VIDEO Sanader: Oni koji primaju mito neće više mirno spavati

sanader 2007 (1)
Foto: Printscreen/YouTube
1/3
20.11.2012.
u 14:40

Tadašnji premijer danas je osuđen na deset godina zatvora za primanje mita, prodaju nacionalnih interesa, ratno profiterstvo, zloporabu položaja i ovlasti... Sam sebi uskočio je u usta. Govorio je jedno, a radio suprotno.

– Najavljujem odlučan rat odavde iz Cibone dilerima koji uništavaju našu mladež, pedofilima i organiziranim kriminalu. Predložit ću predsjedniku i tražiti konsenzus svih da se oni isključe iz instituta pomilovanja. Poručujem svima da svi oni koji se služe nečasnim radnjama, danas nakon operacije Maestro, lupeži i kriminalci, oni koji daju ili primaju mito, neće više mirno spavati. I to je odlučna poruka odavde iz Cibone, dragi građani – govorio je Ivo Sanader na 11. Općem saboru HDZ-a u ljeto 2007. godine uoči parlamentarnih izbora. 

Nije to bilo tako davno, a mnogo se toga promijenilo. Tadašnji premijer danas je osuđen na deset godina zatvora za primanje mita, prodaju nacionalnih interesa, ratno profiterstvo, zloporabu položaja i ovlasti...  Sam sebi uskočio je u usta. Govorio je jedno, a radio suprotno.

– Ići će državne institucije dalje. Ni ne znamo niti nas zanima gdje će stati – poručio je Sanader praćen gromoglasnim pljeskom hadezeovcima. A kad su institucije uistinu obavile svoj posao i pokucale na njegova vrata, okrenuo je ploču i počeo sipati optužbe na račun DORH-a i šefa mu Bajića, govoreći da je Jadranka Kosor naredila njegov progon. 

– Nisam uzeo mito. Nisam ratni profiter – pokušao se obraniti u sudnici, no njegove riječi sudac Turudić nije uvažio. 

– Osramotili ste Hrvatsku, stvorili apatiju i razočaranje institucijama. Mladi danas misle da sve mogu steći prečicom i da ne moraju raditi – obrazlagao je Turudić.

– Pokojni predsjednik SDP-a rekao je da se HDZ nalazi pod istragom što je bilo za antologiju političke gluposti. Kako se jedna politička stranka može naći pod istragom, molim vas lijepo – pitao se Sanader.

Upravo ta stranka danas je uz Sanadera suoptužena u aferi Fimi media, neviđeno besramnoj pljački države i poreznih obveznika. 

– Promislite dobro, kome i koga zaokružiti. Ja vas molim da razgovarate sa svim prijateljima, sa svim ljudima dobre volje i da im kažete da se samo jednom u četiri godine bira onog koji upravlja zemljom, bira se naša budućnost. Neka ne ostanu doma. Pa čak i onda ako ih boli glava. Jer, ako bi ostao doma, ako ga boli glava, možda će ga boljeti glava sljedeće četiri godine – poručio je HDZ-ovcima Sanader. 

Poslušali su ga. Građani su ga poslušali i tu Sanader ima pravo, dobio je povjerenje građana, no upravo njegov reizbor za šefa Vlade omogućio mu je da 2009. potpiše izmjene međudioničarskog ugovora kojim je upravljanje Inom prepušteno mađarskom MOL-u.

Sanader je kao premijer iskoristio svoj položaj i autoritet i, kako je kazao sudac Turudić obrazlažući presudu, izabrao u Vladu one osobe za koje je znao da će ga bespogovorno slušati pa čak i ispunjavati njegove želje bez da ih on naglas izgovori. 

Prije pet godina zdušno su mu pljeskali, skandirali, bodrili ga i za njega glasovali. Pitanje je samo koga više boli glava. Sanadera ili one koji su ga birali?

Ključne riječi

Komentara 5

EN
ENTUZIJASTA
15:25 20.11.2012.

Stvarno Bog nije čuo i nije nas sačuvao!

DU
Deleted user
16:37 20.11.2012.

Tko o čemu, Sanader o poštenju.

OB
-obrisani-
19:17 20.11.2012.

Svi oni koji primaju mito jako dobro spavaju, sretni što su uspijeli. Spavao je dobro Sanader bilo to uz Mirjanu ili uz nekog drugog. Njegov grleni govor o korupciji nije zaplašio sve one kojima je bio primjer kako postiči boljii plasman u korupciji. Nije važno da li je odskočna daska bila Hrvatska ili netko zainteresiran za Hrvatsku. Najveća i najučinkovitija korupcija u zdravstvu, daje mogućnost da se ne ohladi stolica Suda koju je dugo sati grijao Sanader. Ovih 20 godina prakse dovelo je lopove do stadija blagostanja, te naredne godine više nisu svijesni da su okorjeli kriminalci, što su dokazali sv i oni vlasnici brojnih uspiješnih tvrtki, medicinskih ordinacija (Medikol), pritvoreni i još ne pritvoreni. Sada bi na redu trebale biti zdravstvene korupcije, koje Sanaderovo suđenje stavlja u drugi plan. Znajte da svi oni mirno spavaju, svjesni da će imati za najbolje odvjetnike, ako do toga dođe. Nepravomoćno treba biti uskoro pravomoćno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije