Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki Djedica

'Kad me ugledaju, svi povjeruju da Djed Božićnjak postoji'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
15.12.2018.
u 13:45

- Brada mora biti prava – prvi je to test koji Djedica mora proći, napominje Ivica Lučić.

Ivica Lučić, ravnatelj  i glumac Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića najpoznatiji je osječki Djed Božićnjak. Da bi zabavio i nasmijao mališane, kao i mame i tate, i djedove i bake, Ivica Lučić izvodio je svakakve vratolomije.

Nema magične sanjke koje vuku sobovi, ali on svejedno leti – zrakoplovom osječke tvrtke Air Pannonia, doduše. Bacao je bombone iz zraka na pistu Zračne luke Osijek, a kada je sletio, iz velike je vreće izvadio brdo darova. Isti ga zadatak čeka i za dva tjedna. Vozio se tramvajem, u kočiji, ali i u žlici bagera.

 

Ne putuje sa Sjevernoga pola, ali u prepoznatljivom crvenom odijelu taj 60-godišnjak prevali zasigurno i na stotine kilometara. I tako svakoga prosinca, već ravno četvrt stoljeća, odnosno od 1993., kada se i zaposlio u osječkom Dječjem kazalištu. Prve korake kao omiljeni blagdanski lik napravio je još kao student prava, pa se brusio u tvrtkama u kojima je radio.

 

- Brada mora biti prava – prvi je to test koji Djedica mora proći. Padne li na tom prvom koraku, uzalud mu trud i vreća puna darova - kaže Lučić i dodaje:

- Malo sam premršav, što su mališani znali komentirati. Odgovorim im da Djedica živi zdravo jer se mora provući kroz dimnjak, a tamo gdje imaju centralno grijanje poseban je problem, zbog uskih cijevi. Nužno je, stoga, da je posebno vitak kako bi stigao na sve adrese.

 

Dodaje kako inače pušta bradu od kolovoza da dovoljno naraste.

- Ove sam je godine pustio već potkraj lipnja. Njegujem je kao što to čine hipsteri, češljam i mažem uljima kako ne bi bila suha - kaže veseli Djedica.

Kaže da kad ga ugledaju odrasli povjeruju u postojanje Djeda Božićnjaka.

- Da, kažem vam, on stvarno postoji.

Komentara 4

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:02 15.12.2018.

Bar nekaj pozitivno!Super i svaka čast!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:08 15.12.2018.

Svaka čast gospodine Lučić, naravno da Djed Mraz postoji!

MT
makan tahi
09:38 16.12.2018.

pa povjeruju jer imaju izraženu tendenciju vjerovanja(u sve i svašta)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije