Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDATELJ I AKTIVIST

Juričan o uhićenjima u Zagrebu: 'Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike! Krajina, Mohenski, Čeklić...'

Dario Juričan
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/12
30.06.2021.
u 10:38

Podsjetimo, više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji, a  sumnjiče se za djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Kako se neslužbeno doznaje, među za sada uhićenima je i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a

Dario Juričan, redatelj filma koji je raskrinkao mnoge afere vezane uz bivšeg gradonačelnika pokojnog Milana Bandića, oglasio se na Facebooku vezano uz najnovija Uskokova uhićenja.

"Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike! Krajina, Mohenski, Čeklić...", napisao je Juričan te je pridložio video isječak iz svoga filma o Bandiću u kojem se nabrojani spominju u kontekstu koruptivnih radnji.

Podsjetimo, više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji, a  sumnjiče se za djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Kako se neslužbeno doznaje, među za sada uhićenima je i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

Prema neslužbenim informacijama, uhićen je zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog nekog ugovora koji je potpisao s Tvornicom žarulja. Kao i uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije te laptopa i mobitela.

Jutros su se uhićenja dogodila i u zagrebačkoj upravi, a iz Grada Zagreba poslali su priopćenje da su jutros u 6:00 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija, te kako će se i dalje zalagati za trasparetnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

Za sada nije poznat točan broj uhićenih kao i njihova imena, no neslužbeno se doznaje da je riječ o najbližim suradnicima nekadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

FOTO: Pretres kuće Kazimira Bačića

Dario Juričan
1/10

Komentara 80

LI
Linomedo
11:18 30.06.2021.

Još jedna parada za siromašne. Dok ne uhapse korumpirane suce, ništa od pravde.

BR
BratGandalfovogBrata
10:56 30.06.2021.

čudi me da je ovaj preživio bandićevu smrt

KP
Karlovacko pivo
10:55 30.06.2021.

Upravo sam htjeo pisat sta na to sve kaze gosp.Jurican a eto i on se pojavi da je u Zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije