Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA USKOČKO-POLICIJSKA AKCIJA

VIDEO Zbog sumnje u korupciju uhićeno više osoba, među njima i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
30.06.2021.
u 12:39

Tijekom dana svi će oni vjerojatno biti odvedeni na ispitivanje u USKOK, a  nagađa se da je riječ o akciji koja je trajala neko dulje vrijeme, odnosno o akciji u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike dulje tajno pratili i prisluškivali. Kako doznajemo, privođenje Bačića nema veze s poslovanjem HTV-a

Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji, a  sumnjiče se za djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima je i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

Prema neslužbenim informacijama, uhićen je zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog nekog posla s Tvornicom žarulja. Kao i uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije te laptopa i mobitela.

Tijekom dana svi će oni vjerojatno biti odvedeni na ispitivanje u USKOK, a nagađa se da je riječ o akciji koja je trajala neko dulje vrijeme, odnosno o akciji u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike dulje tajno pratili i prisluškivali. 

VIDEO: Ispred USKOK-a: Uhićeno je više osoba, među njima i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, snimio: Kruno Galjar

FOTO: Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u pratnji istražitelja napustio je svoj dom Tuškancu

1/10

VIDEO: Pretres stana u Radićevoj koji se povezuje s Bačićem , snima: Dario Topić

Uhićene su, kako se neslužbeno doznaje, i neke osobe koje su povezane s bivšom gradskom upravom, među kojima su i neki bliski suradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Jedna od njih je i Andrea Šulentić koja je bila pročelnica stručne službe gradonačelnika u vrijeme Bandića te je svjedočila na suđenju za aferu Agram. Među uhićenima su, prema neslužbenim informacijama, i Zdravko Krajina,  Velimir Žaja, Jelena Čeklić i Denis Mohenski.

Potvrđeno nam je da je među uhićenima i Ana Stavljenić-Rukavina. 

VIDEO: Ispred Gradske uprave gdje je jutros USKOK započeo izvide, snimila Mateja Ježovita

Ovog posljednjeg u medijima su nazvali kraljem Adventa, a Krajina je bio jedan od Bandićevih vozača te je također svjedočio na suđenjima pokojnom gradonačelniku. Jelena Čeklić bila je službenica u Uredu za prostorno uređenje te je, prema neslužbenim informacijama, bila zadužena za izdavanje dozvola za događanja na javnim površinama.

VIDEO:Bačić nakon pretrage kuće odlazi s istražiteljima

Po svemu sudeći, riječ je o akciji koja ima dva kraka jer po onom što je za sada poznato Bačićevo uhićenje nema veze s događanjima oko zagrebačkog Adventa već oko  građevinskog projekta Vrtovi svjetla na Sigečici. Riječ je o projektu koji je rađen na lokaciji bivšeg TEŽ-a.

Prema neslužbenim informacijama, Bačić je tu bio posrednik u poslovima koje je Milan Lončarić, čiji su projekt Vrtovi svjetla, imao poslove s gradom Zagrebom. Radilo se o otkupu zemljišta, a prema neslužbenim informacijama spominje se da je mito u tom slučaju bio nekakav stan. 

1/10

Grad Zagreb oglasio se o akciji Uskoka. 

"Jutros u 6.00 službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava potpuno podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava", navodi se u priopćenju.

VIDEO Uhićenja u Zagrebu: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

 

Komentara 101

DU
Deleted user
09:50 30.06.2021.

Da, bilo bi lijepo da se provjere računi svih koji u Hrvatskoj imaju veze s medijima... da vidimo iznose na računima u nazad par godina

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
09:41 30.06.2021.

Heheeee! Javna televizija! Kombinat za drpanje love i mlačenje prazne slame. A vi gledatelji plaćajte i budite ovce!

Avatar Matija22
Matija22
09:39 30.06.2021.

adzova televizija, kradu adzovci gdje mogu , zato i ne ukidaju hrt pretplatu jer imaju lovu od toga , daju nekome tko je u mirovini 1500 kuna i uzmu mu 100 kuna u svoj džep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije