Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jure Radić: IGH nije monopolist

09.11.2008.
u 15:29

Direktor IGH-a Jure Radić uvjeren je da će radna skupina zadužena da financijski procijeni svaki od pet nagrađenih radova za gradnju novog terminala zračne luke "Zagreb" potvrditi njihov prolazak na natječaju za idejno rješenje terminala. Radić je, gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2", izjavio kako projekt IGH ne prelazi konačnu gornju cijenu od 240 milijuna eura, i da se procjene instituta kreću između 220 i 230 milijuna eura.

Također, Radić je odbacio tvrdnje plasirane u medijima da je projekt kojeg potpisuju IGH te arhitekti Branko Kincl i Velimir Neidhardt plagijat zračne luke Kansai u Osaki. - Na prvi se pogled vidi razlika između našeg aerodroma i onog u Osaki, i u mjerama su drastično različiti. Uostalom, komora arhitekata i inženjera odbacila je prijavu za plagijat protiv nas - izjavio je Radić.

Radić je i izjavio kako IGH nije monopolist, iako trenutačno vodi više od 80 posto najvažnijih građevinskih poslova u državi. - Od sto natječaja pobijedimo u 42 posto - tvrdi Radić.

Radić je izjavio i kako bi bio spreman odreći se toga da IGH sudjeluje u projektu izgradnje zagrebačkog metroa, ako bi to bio uvjet da Zagreb napokon dobije metro. - Zagreb je jedan od najvećih europskih glavnih gradova bez metroa. Siguran sam da ćemo za dvadesetak godina doživjeti i vidjeti metro s 3-4 linije - izjavio je Radić, koji je na kraju dodao da ga u poslu motivira "radost stvaranja".

(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije