Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENILO LOKACIJU

Jug Hrvatske opet prepun smeća, stanovnici u očaju!

smeće u moru
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
11.01.2018.
u 17:39

Jugo koje je puhalo zadnjih dana donijelo je mnogo smeća na našu obalu

Korčulani se bore s otpadom koji je jugo donijelo do njihovog otoka, a plaže i luke zatrpane su smećem.

Portal Morski.hr tako piše kako je "Vladi važnije pumpati ego situacijom u Savudrijskoj vali" nego se pobrinuti za situaciju na jugu Hrvatske koji se konstantno bori s nanosima otpada.

– Čini mi se da je važnije pumpanje ega nekih kojima je izbjegla medijska pozornost, pa su danas uhvatili svojih pet minuta i u nedostatku trenutnih kvaliteta narod maltretiraju strahom između ostalog i vlastitim nadimcima – po oružju! Rat je kod nas na jugu, godinama! I jesu li se zabrinuli oni ili trenutni ministri? Brine li se premijer? Je li predsjednica mahnula čistačima smeća s juga Hrvatske? – rekao je jedan Dubrovčanin.

Greenpeace pak podsjeća kako 12 milijuna tona plastike ulazi u mora diljem svijeta te oko 80 posto onečišćenja svjetskih mora otpada na plastiku.

Komentara 11

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
18:06 11.01.2018.

Milijuni pred nosom u PET Ambalaži nasukanoj na obali !

Avatar kenshi
kenshi
18:00 11.01.2018.

Nakon“ rekordne“ turističke sezone – more povraća!

KA
Kameni
20:07 11.01.2018.

Eto taj fin i uredan narod vam pece 90% kruha u Hrvatskoj. Prijatno, moze i sljadoljed poslije za desert, sa ukusom salmonele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije