Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Jovanovićev zamjenik Saša Zelenika razriješen na osobni zahtjev

Saša Zelenika
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
18.06.2014.
u 17:13

Zelenika odlazi nakon što je dosadašnjeg ministra Željka Jovanovića zamijenio Vedran Mornar

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika razriješen je na osobni zahtjev na zatvorenom dijelu današnje 170. sjednice Vlade. Zelenika je otišao nakon što je dosadašnjeg ministra Željka Jovanovića zamijenio Vedran Mornar.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, između ostalog, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara, i to za sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i potrošačka pitanja (EPSCO), u formatu zapošljavanje, socijalna politika, zdravlje, koji će se održati 19. i 20. lipnja, zatim za sastanak Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN) koji će se održati 20. lipnja, Vijeća za vanjske poslove (FAC) koji će se održati 23. lipnja i naposljetku stajalište za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC) koji će se održati 24. lipnja 2014. godine.

Dana je suglasnost za otvaranje konzulata u Republici Hrvatskoj, a usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu.

>> Milanović novim ministrima: Želim vam puno razboritosti, ali i energije

>> Zamjenik ministra sam zatražio provjeru je li u sukobu interesa

Komentara 12

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:29 18.06.2014.

Je li to još jedan član Jovanović-Josipović-Pusić ekipe koja je sunovratila hrvatski znanstveni sustav? Nova pravednost. Crvena.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
17:25 18.06.2014.

Haha, punim jedrima u raspad!

BU
Bulja
17:48 18.06.2014.

Jovanović - Zelenika je bila srpska osovina u Ministarstvu. Saša Zelenika je iz Rijeke a u Domovinskom ratu mu je rodbina (uključujući oca) bila na četničkoj strani. Kako smo mi blesav narod da takvima dozvoimo da vladaju i da namnam određuju sudbinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije