Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Zelenika

Zamjenik ministra sam zatražio provjeru je li u sukobu interesa

Foto: Anto Magzan/Pixsell
04.06.2014.
u 07:55

Kako je na konferenciji za novinare 24. travnja najavio, Zelenika je samo dan poslije zatražio mišljenje saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Je li zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika u sukobu interesa, javnost bi trebala doznati uskoro. Kako je na konferenciji za novinare 24. travnja najavio, Zelenika je samo dan poslije zatražio mišljenje saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Svemu su prethodili tekstovi u medijima koji su upozoravali na to da je svoj status u riječkom Centru za mikroznanosti i nanoznanosti Zelenika zamrznuo. Tom je istom centru kao zamjenik ministra znanosti dodijelio više od tri milijuna eura iz fondova EU.

– Uz opsežnu dokumentaciju koju je dostavio dužnosnik, prikupljamo potrebne obavijesti i dokaze od nadležnih tijela, a odluku o tome je li u sukobu interesa trebali bismo donijeti uskoro na javnoj sjednici – ističe predsjednica saborskog Povjerenstva Dalija Orešković.

>> Tko je ponizio Milanovića u ovršenoj Nacionalnoj knjižnici?

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Carrera
Carrera
11:48 04.06.2014.

izgleda da nema kukuriku člana koji nije u nekom sukobu interesa i koji nije upetljan u neku aferu

DU
Deleted user
21:34 04.06.2014.

Bez panike druže Zelenika, vaše mjesto u Remetincu čeka na Vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije