Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kriteriji za upis

Jovanović: Ministarstvo ne razmatra opciju ukidanja državne mature

'28.08.2013., Zagreb - Ministar Zeljko Jovanovic i suradnici predstavili su na konferenciji za medije Plan i program Zdravstvenog odgoja, rezultate javne rasprave i Prirucnike za Zdravstveni odgoj za
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.01.2014.
u 14:46

Ministar obrazovanja Željko Jovanović demantirao je da će se dogoditi promjene s državnom maturom i da će se uzimati neki drugi kriteriji za upis na fakultete. 

– Ministarstvo znanosti ne razmatra opciju ukidanja državne mature i žao mi je što je javnost uznemirena takvim informacijama - kazao je Jovanović. O ukidanju državne mature nitko nije govorio, ali jeste o tome da će se s njom dogoditi značajne promjene i da ovakva kakva je sada više neće postojati te da će se razmisliti i o postavljanju drugih kriterija za upis na fakultete. O tome je, za naš list govorio premijerov savjetnik  za obrazovanje i voditelj Strategije za razvoj obrazovanja prof.dr. Neven  Budak, a za neke druge medije i članovi tima profesora Budaka koji su posljednjih mjeseci intenzivno radili na Strategiji koja bi našem obrazovanju  trebala donijeti  promjene na bolje.

Pitanje je samo koliko će one moći zaživjeti pored onih koji ih se boje.

>>Ukida se ovakva državna matura! Ovo su dvije varijante...

Komentara 9

AG
Agricola
15:02 12.01.2014.

Znam tko je Željko Jovanović. To je onaj član facebook grupe "peticija za povratak srba iz krajine" koja velića Ratka Mladića, Savu Štrbca i ostale a legalnu i legitimnu te kirurški čistu antiterorističku vojno-redarstvenu operaciju Oluja naziva ratnim zločinom. Činjenicaa da netko takav u Hrvatskoj može postati ministar, i to ni više ni manje nego ministar obrazovanja (najvažnii resor za budućnost Hrvatske) pokazuje koliko je demokracija kod nas disfunkcionalna i zloporabljena, i pokazuje koliko ovaj naš narod slabo shvaća što su mu prioriteti.

TA
tatatata
15:09 12.01.2014.

Sud je samo potvrdio što je Mamić izjavio..pametnom dosta

ST
stomugromova
14:56 12.01.2014.

Znači konačno će ga potjerati sa mjesta mnistra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije