Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
avionska nesreća

Josipović: Zahtijevam da nakon istrage krivci budu sankcionirani

Ivo Josipović u New Yorku
Reuters/Pixsell
23.09.2010.
u 20:25

Predsjednik zaključuje da će pad dva zrakoplova MIG-21 biti povod za razgovore o smjeru razvoja Hrvatskih oružanih snaga

"Pad dvaju hrvatskih vojnih zrakoplova zaista je ozbiljan udarac. Drago mi je da su piloti dobro, da su preživjeli, a građaninu koji je stradao želim brz oporavak", rekao je Josipović novinarima u New Yorku, gdje sudjeluje na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Predsjednik zaključuje da će pad dvaju MiG-ova 21 biti povod za razgovore o smjeru razvoja Hrvatskih oružanih snaga, a posebno zrakoplovstva. "Moramo poštovati zahtjeve sigurnosti, ali i mogućnosti hrvatskog proračuna, no sreća je da Hrvatska kao članica NATO-a, može kombinirati svoju obranu s obrambenim mogućnostima tog vojnog saveza", naglasio je Josipović  i dodao: “Zahtijevam da nakon istrage krivci budu sankcionirani.”

Hrvatska je, poručuje predsjednik, pred važnim odlukama vezanim uz razvoj obrambenog sustava, a zbog ekonomske krize koja ne pogoduje nabavi skupe opreme nalazi se "u raskoraku želja i mogućnosti".

Na novinarsko pitanje treba li Hrvatska razmotriti mogućnost koju je prihvatila Slovenija, povjerivši NATO-u zaštitu svog nacionalnog zračnog prostora, Josipović je odgovorio da "sve solucije ostaju otvorene".

Komentara 51

NE
newform1
00:17 24.09.2010.

Komičan tip! Zahtijeva! Zapovjednik oružanih snaga naređuje, a ništa ne zahtijeva...kakva država, takav predsjednik!

RI
ribarpalunko
20:56 23.09.2010.

Kakav vrhovni zapovjednik takva i avijacija.

OB
-obrisani-
00:16 24.09.2010.

U biti osjeti se dobro da je Josipović promijenio retoriku otkad se sreo s tom moćnicima u USA. Postao arogantan i \"silan\". Pa se pitam kakav bi stvarno bio da ima moć tih ljudi koje je sreo. Bi li see probudio njegov otac u njemu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije