Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Veselilo bi me da general Gotovina bude oslobođen

- Presuda je presuda, stvar suda u Haagu koji je neovisan i kao takvu treba je odvojiti od politike - poručio je Josipović.
11. ožujka 2010. u 19:39 80 komentara 1 prikaza
josipović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

- Sigurno je da bi me veselilo kada bi general Gotovina dobio oslobađajuću presudu - istaknuo je predsjednik države Ivo Josipović u intervjuu za Medija servis. No takva presuda, ako do nje dođe, ne bi smjela, dodao je, negativno utjecati na odnose između Hrvatske i Srbije kako, pak, vjeruje predsjednik susjedne nam Srbije Boris Tadić.

- Presuda je presuda, stvar suda u Haagu koji je neovisan i kao takvu treba je odvojiti od politike - poručio je Josipović.

Komentirao je i sagu oko trojice svojih nesuđenih suradnika - Mate Mlinarića, Marka Rakara i zadnjeg koji je "otpao" Drage Pilsela, a koja je obilježila njegovih niti mjesec dana predsjednikovanja. Ipak, za Josipovića velike priče tu nema. Čak vjeruje da mu i zadnji "ispad" nesuđenog mu analitičara Pilsela, koji se obrušio na nekolicinu kolumnista nazivavši ih kopiladi, nije osobno naštetio.

- Ne mislim da mi je to naštetilo iako priznajem da treba brinuti o tome kakva je slika Ureda predsjednika prema van - rekao je Josipović te dodao kako javnost stalno zaboravlja jednu vrlo bitnu činjenicu, a ta je da niti jedan od trojice spomenutih savjetnika nije bio imenovan i formalno. To su, dodao je, bili ljudi koji su radili za njega za vrijeme kampanje, a pobjeda na izborima, kaže Josipović, pokazala je da su dobro radili svoj posao.

A ne bude li Vlada radila svoj posao dobro, barem kada je u pitanju gospodarstvo, mogu očekivati predsjednika na nekoj od idućih sjednica. Isto tako premijerka Kosor može očekivati i to već idućeg tjedna i neke konkretne savjete s Pantovčaka kako poboljšati gospodarsku politiku u državi.

- Gospodarski savjet koji sam oformio sastat će se krajem idućeg tjedna. Raspravit će o situaciji, možda bude i nekih konkretnih preporuka. U svakom slučaju javnost će biti informirana, a o svemu ću prvo razgovarati sa premijerkom - poručio je Josipović.

Elipso

  • -obrisani-:

    Bono i zmijo, ništa novo. Kad netko nema argumenata počinje vrijeđati.

  • pilatus:

    Ovaj mister1x5 me dobrano podsjeca na onaj vic o vrani i smrznutom govnetu.

  • cros:

    Kada ne bih znao da se radi o Josipovicu, onda bih rekao da takvu izjavu daje covjek koji zbog obveze duznosti to mora reci. No, kada znam je to ipak rekao Josipovic onda znam da naivcina doista vjeruje u ne ... prikaži još! pristranost suda i odvojenost od politike. Stvarno mi ga je zao, hahaha!