Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalji

Josipović pohvalio novi program gospodarske diplomacije

Ivo Josipović, portal (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
12.09.2013.
u 15:25

- To je novi koncept organizacije gospodarske diplomacije koji bi trebao objediniti napore svih nadležnih institucija na promociji hrvatskog gospodarstva u inozemstvu te potaknuti investicije u Hrvatskoj

Predsjedniku RH Ivi Josipoviću i članovima njegovog Savjeta za gospodarstvo danas je zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović predstavio novi program gospodarske diplomacije. Savjet i predsjednik ocijenili su ga vrlo dobrim te očekuju da će brzo pokazati dobre rezultate.

- To je novi koncept organizacije gospodarske diplomacije koji bi trebao objediniti napore svih nadležnih institucija na promociji hrvatskog gospodarstva u inozemstvu te potaknuti investicije u Hrvatskoj. Naš gospodarski prosperitet ovisi o tome hoćemo li uspjeti potaknuti investicije i plasirati naše proizvode u inozemstvo – objasnio je Josipović koji od ministarstva vanjskih poslova očekuje da osigura sinergiju između svih ministarstava koja su nadležna za gospodarstvo te diplomatske mreže koju treba prilagoditi gospodarskoj diplomaciji.

Klisović novinare još nije želio upoznati sa samim detaljima novog programa gospodarske diplomacije, objasnivši kako će da tek krajem mjeseca javno predstaviti ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, i to tek nakon usuglašavanja s predsjednikom Josipovićem, koji je, kako Klisović kaže, važan sukreator vanjske politike. Otkrio je tek kako će veleposlanici, počasni konzuli, svo diplomatsko osoblje, ali i predsjednik RH te svi članovi Vlade aktivno sudjelovati u promociji hrvatskog gospodarstva te pružanju pomoći gospodarstvenicima, odnosno izvoznicima.

Ivan Ergović, vlasnik Nexe Grupe te član predsjednikovog gospodarskog savjeta također je pohvalio novi program gospodarske diplomacije o kojem se već godinama govori, no nikada do sada nije do kraja osmišljen.

- Predstavništva Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu trebalo integrirati u veleposlanstva, jer mislim da bi to cijelu priču pojeftinilo i učinilo efikasnijom. Gospodarstvenici i dalje imaju problema s tromom administracijom i velikim nametima – pojasnio je Ergović realne probleme s kojima se gospodarstvenici nalaze.

>>Pogledajte što je najviše doprinijelo padu BDP-a od 0,7%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije