Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET

Josipović na Bleiburgu oči u oči “s lošijom stranom pobjede”

josipović u zadru
Filip Brala/PIXSELL
18.06.2010.
u 15:17

Predsjednik će prije Bleiburga obići Tezno kod Maribora, a u tom posjetu pridružit će mu se neki saborski zastupnici, predstavnici Saveza antifašističkih boraca Hrvatske te predstavnici Srpskoga narodnog vijeća.

Predsjednik Ivo Josipović sutra će posjetiti Bleiburg i Tezno kako bi odao počast žrtvama Križnog puta, a u pohodu će mu se pridružiti i predstavnici Saveza antifašističkih boraca i Srpskog nacionalnog vijeća, predstavnici romske zajednice te Crkve.

Glavni cilj posjeta je Tezno, no predsjednik Josipović nastavit će i prema Bleiburškom polju.

– Više sam puta rekao da bih otišao na Bleiburg, ali da ondje ne bude crnih uniformi i ustaških obilježja, da se čin ne politizira i da se prije svega oda počast nevinima. Rado bih da u delegaciji budu i hrvatski antifašisti i pripadnici nacionalnih manjina, ali još ništa nije dogovoreno – objasnio je predsjednik prije nekoliko dana.

Stoga je na Pantovčaku ocijenjeno kako je posjet Teznom i Bleiburgu, na dan kad tamo nema svečanosti, u društvu navedenih predstavnika, čin jakih hrabrih ljudi koji su spremni suočiti se s lošijom stranom svoje pobjede.

Smatraju da će se nakon posjeta Bleiburgu moći odlučnije pogledati u budućnost i tu stranicu povijesti maknuti iz politike. Zadarski nadbiskup Zvonimir Puljić potvrdio je dolazak.

Ključne riječi

Komentara 265

OB
-obrisani-
22:35 18.06.2010.

....................profesorzag.............................. Ja tebe necu vrijedjati,ali zakljucujem da si dijete koje je na ZRINJEVCU odraslo te svoju kulturu dokazuje na forumu,,,,,Stvarno si doktor svaka cast,ali odgovori na postavljeno pitanje,ovako opet ispada da LAZES!

OB
-obrisani-
23:22 18.06.2010.

Druže Josifoviču, promjeni pravac putovanja i odi u u Beograd i pokloni se svom idolu i ideologu, za Bleiburg si zakasnio, a imao si prilike. Vjerovatno ti tvoj poštovani drug otac nije dozvolio. Molim te, ne vrijeđaj naše pogubljene svojim dolaskom jer ne dolaziš čista srca i opranih ruku, a takožer i banda koju vučeš sa sobom. Neće ni tvoja do zore trajati. Pozdrav Zvjezdani Alvini

H9
H99
22:34 18.06.2010.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ako nitko ne ustane i ne bori se za istinu, koju treba istražiti i priznati – ako to, dakle, nitko ne učini – ti će se strašni događaji ponoviti. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ grof Nikolay Tolstoy, unuk velikoga ruskog pisca Lava Tolstoya, o Bleiburgu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije