Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANEC

Josipović: Država loše upravlja svojom imovinom

josipovic (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/4
25.08.2011.
u 16:40

Vlada RH trebala bi donijeti odluku da vojne objekte koji propadaju širom Hrvatske da lokalnoj samoupravi.

Bivši vojni objekt nekadašnje JNA na vrhu Ivančice, koji je u prošlih dvadesetak godina posve devastiran, zoran je primjer žalosnog propadanja državne imovine. Takvi objekti, koji mogu biti dobar zamašnjak razvitka lokalne samouprave, propadaju od Jadrana do Slavonije i to zato što država ne donosi odluke kojima bi to spriječila. Proglasivši ovaj objekt neperspektivnim, Hrvatska vojska svoje je učinila, a sad je na potezu država koja treba donijeti odluku da se takvi objekti daruju lokalnoj samoupravi.

To je danas, za radnog posjeta Ivancu, u čijem je sklopu obišao i napušteni vojni kompleks na Ivančici, naglasio predsjednik Republike dr. Ivo Josipović.

Domaćini, na čelu s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i varaždinskim županom Predragom Štromarom, informirali su gosta o tome da se Grad Ivanec neuspješno s MORH-om i Uredom za upravljanje državnom imovinom dopisuje još od 2003. godine tražeći da se Ivancu objekt ustupi kako bi ga preuredio i stavio u funkciju razvitka planinskog turizma na Ivančici. Za to vrijeme vojni kompleks posve je devastiran i opljačkan.

Potporu inicijativi njegove obnove i reaktiviranja dali su i krapinski župan Siniša Hajdaš Dončić i zlatarski gradonačelnik Miroslav Kopjar, a tomu u prilog ide i podatak da su varaždinska i krapinska razvojna agencija AZRA i ZARA objedinile svoje strategije razvitka planinskog turizma na Ivančici.

Ključne riječi

Komentara 62

SB
sbb
17:13 25.08.2011.

To on kao zna jer sljedi svog idola tita i komunisticku filozofiju. Fali mu samo hladni rat, i pomoc od Sovjetskog Saveza i Amerike da bi duplicirao blagostanje rezima krvnika i pedofila. No, tako se nesto nece uskoro desit, pa pa bolje da suti - pametniji je kada nista ne govori. Ili kad bi nam barem odrzao predavanje o upravljanju sa 12-ero stanova i onim vijestim povlacenjem novaca u zadnjem casu iz propadajuce komercijalne banke - to je mozda njegova ideja o \'upravljanju\'....

OB
-obrisani-
17:14 25.08.2011.

yugonostalgicar koji treba odstupiti

MA
maja238
21:18 25.08.2011.

josipović kao i njegove kokosi nije sposoban upravljat hrvatskom i nije mi jasno kako ima obraza ikog uzimat na red i prozivat!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije