Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o milanovićevim izjavama

Josipović: Ako postoje dokazi da je Vučić počinio ratni zločin, onda tužiteljstvo mora postupati

Vukovar: Ivo Josipović podržao kanditaturu Damira Madune za gradonačelnika
Davor Javorovic/PIXSELL
28.05.2022.
u 11:38

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je kazao “da smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića“.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović gostovao je na N1 televiziji u emisiji Novi dan, te komentirao optužnice iz Srbije za akciju "Oluja". Josipović smatra da Hrvatska ne bi trebala odbiti te optužnice nego se njima treba baviti pravosuđe.

“Jedina ispravna reakcija bi bila da Hrvatska naprosto preuzme taj kazneni progon i da naša tijela, sudovi prije svega, razmotre slučaj i donesu svoju odluku. Ova sadašnja situacija i pravac u kojem idu događaji nažalost neće dovesti do dobroga ni za Hrvatsku ni za ljude koji su optuženi”, kazao je Josipović i dodao:

“S jedne strane Hrvatska neće uživati simpatije međunarodne zajednice, a mislim da nismo u poziciji da nas baš briga za sve. S druge strane, dogodit će se loši efekti pa i za ljude koji su na optužnici. Takav pristup bi doveo do njihovog doživotnog etiketiranja.”

Istaknuo je da bi politika trebala biti suzdržana i da bi trebalo omogućiti hrvatskom pravosuđu da razmotri slučaj.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je kazao “da smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića“.

“Ako postoje dokazi da je Vučić počinio ratni zločin, onda naše tužiteljstvo mora postupati, ne može postojati politička kalkulacija o tome. S druge strane, ako nema dokaza, ako je to nemoralni govor koji je Vučić imao u Glini, ako se s time politika igra, onda to nije pristup”, rekao je Josipović.

Komentara 31

DU
Deleted user
12:32 28.05.2022.

To onaj što je opstruirao tužbu RH protiv Srbije za genocid...i još je na slobodi. Bravo Hrvati.

PR
prajdali100
12:06 28.05.2022.

Ovo je bilo predsjednik,istina jedan mandat,dok mu Narod nije dao otkaz.

ED
edvardl
12:04 28.05.2022.

Kome je uopće bitno, što misli ovaj NEBITNI!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije