Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BACIO DJECU S BALKONA

Josip Rođak priveden u PU zadarsku - sumnjiče ga za teška ubojstva u pokušaju

Zadar: Privođenje Josipa Rođaka koji je jutros s balkona bacio svoje četvero djece
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/14
28.02.2019.
u 23:44

Od četvero djece koju je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio 54-godišnji otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica

Josip Rođak, koji je jutros na Pagu s balkona bacio četvero svoje malodobne djece, priveden je u PU zadarsku nešto poslije 23 sata.

Rođak se, podsjetimo, predao policiji nakon počinjenja zločina. Rođaka će ujutro odvesti u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje, navode 24 sata.

DORH je objavio kako postoji osnovana sumnja da je Rođak počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju.

- Prema dosad prikupljenim podacima postoje osnove sumnje da je 54-godišnji otac maloljetnih žrtava oko 6,20 sati 28. veljače 2019. svoje četvero djece (2011., 2012., 2014. i 2016.) bacio s balkona stana (s visine od 4,95 metara) - objavio je DORH.

Zadar: Privođenje Josipa Rođaka koji je jutros s balkona bacio svoje četvero djece
1/14

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je dalo nalog za uzimanje krvi i urina te uzimanje otisaka prstiju i biološkog materijala od uhićenog 54-godišnjaka, a naložit će i druga potrebna vještačenja.

Sedmogodišnja djevojčica, koja je najteže ozlijeđena, primljena je večeras u Klinički bolnički centar Zagreb na daljnje liječenje, a pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak rekao je da je ona sada stabilno te kako vjeruje da će biti dobro.

U Zadru su medicinski obavili jako dobar posao, zbrinuta je vrlo dobro, što ne znači da je ona u dobrom stanju. Teško je ozlijeđena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. Stanje je stabilno, na aparatu je za disanje, kontrolira se disanje i cirkulacija. Nadamo se da će sve biti dobro. Ozljede lica će se zbrinjavati sutra sada je osnovni problem glava. Vjerujem da će biti dobro, iskreno se nadam, rekao je Novak u izjavi novinarima.

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako je najbitnije sačuvati mozak, kao najvažniji organ čovjekovog tijela te da djevojčica dobiva lijekove da se smanji otok mozga. Djevojčica je u induciranoj komi. Novak je rekao kako se svi nadaju da će se djevojčica izvući bez posljedica, a da će se bolje prognoze moći dati kroz nekoliko dana.

Iako je bio spreman Vladin zrakoplov koji je djevojčicu trebao prebaciti u Zagreb, pretrage su pokazale da zbog pneumokraniuma, odnosno prisutnosti zraka u lubanji, ne može putovati zrakoplovom, pa je prevezena sanitetskim vozilom.

Od četvero djece koju je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio 54-godišnji otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica.

Pogledajte i izjavu vlasnika kuće:

 

Ključne riječi

Komentara 4

SE
serđo12
04:40 01.03.2019.

svaki je obrok preskup za tog monstruma.Momentalno eutanazirati kao u Kini,ako postoji dokaz!

TH
than
00:11 01.03.2019.

Neki se muče dobiti djecu, neki ih nikada ne dobiju, a neki... Toliko o tome i "višoj sili". Što se tu ima za sumnjičiti, ako je sam sve priznao ?

SA
Samoborka
12:10 01.03.2019.

Netreba njega sumnjiciti za ubojstva nego se to tocno zna, sto se nije taj gad sam bacio dolje a ne tu siromasnu djecicu. Gdje je ta Murganic i njezini sateliti da nista nezna . a takovih Familija ima jako puno,ko puno, najlakse se je zavuci na polozaj i kasirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije